TRÓFEA DÍJ A TORNAI PINCÉSZETNEK A LONDONI INTERNATIONAL WINE CHALLENGE BORVERSENYEN

2016.05.26. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A somlói pincészet ebben az évben már ötödik alkalommal kap komoly elismerést rangos nemzetközi borversenyen. Bordeaux, Berlin, Düsseldorf és New York után a londoni International Wine Challenge-en Trófea díjjal ismerték el 2013-as Grófi Juhfarkot. A londoni a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb borversenye, 1984 óta rendezik meg.

A borok kóstolása több mint két héten át zajlik több száz zsűritag közreműködésével. Ebben az évben összesen 16 ezer tétellel neveztek borászatok a világ minden tájáról, 500 aranyérmet osztottak ki, köztük volt a Tornai Pince bora is, de itt nem állt meg. Az aranyérmet nyert borokat ugyanis újrakóstolják, és közülük a legjobbak – összesen 176-an a 16 ezerből – Trophy minősítést kapnak. Az egyik Trófea díjas a 2013-as Tornai Grófi Juhfark lett.

A borról:

Kamocsay Ákos és Polyák István, a pince borászai készítették. A 2013-as szüretből származik, idén tavasszal mutatták be. Két és fél éves története röviden: egy éjszakát héjon ázott, majd ülepítették és finomseprőjével együtt 5 hl-es zempléni tölgy hordóba tették. Négy hónapon át tartó kevergetést követően fejtették, majd a seprő nélkül visszakerült a hordóba. Itt még fél évet töltött palackozás előtt, és végül egy évig palackban érlelték.


Cikkajánló
- Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Magyar Nemzeti Múzeumban
- Címkeváltás Bolykiéknál
- Gasztrohegy - Terítéken BADACSONY
- Cabernet franc világtalálkozó Villányban
- A hagyomány folytatódik: jön a hatodik Olaszrizling Október

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing