Történelmi élménypark nyílik Sümegen

A Közép-dunántúli régió első történelmi élményparkja nyílik júniusban a sümegi Hotel Kapitányhoz tartozó élményközpontban.

A többi között középkori hadigépeket, történelmi játszóparkot és támadó török ostromtábort magában foglaló létesítmény mintegy 100 millió forintos beruházásához a Kapitány Holding Kft. az Új Széchenyi Terv turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatán nyert 50 százalékos támogatást - közölte Papp Imre várkapitány szerdán az MTI-vel.

A különleges tárgyak a törökök ellen folytatott háborúk időszakában használt játékokat és hadieszközöket idézik, a parkban elhelyezett harci eszközöket, játékokat magyar mesteremberek készítették.

A Történelmi Élménypark négy fő részből áll: az európai uniós biztonsági szabályoknak megfelelő játékokat felsorakoztató gyermek játszópark mellett hadigép-kiállítás, támadó török ostromtábor és a középkort idéző könyveket, öltözeteket kínáló ajándéküzlet mutatja be a középkor világát. A témapark emellett kulturális missziót tölt be, különleges állandó és vándorkiállításoknak is otthont ad. A nemzetközi szablyabemutató, a hadigép-kiállítás és az ősi mesterségek bemutatása élő történelemórák megtartását is lehetővé teszi.

A park átadásával új élményforrással bővül a régió turisztikai kínálata, amely leginkább a családdal utazókat csábítja majd hosszabb tartózkodásra - áll a közleményben. 

MTI 2013. június 5., szerda 14:23


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing