Tornai Pincészet: negyedszer is Trófea díj Londonból

2019.05.13. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén Somló és Tokaj is kitűnően szerepelt, a somlói Tornai Pincészet pedig Magyarországon egyedülálló teljesítménnyel, negyedik alkalommal szerezte meg a verseny legmagasabb elismerését, a Trófea díjat.

Az IWC a világ egyik legnagyobb borversenye, bírálata pedig a legalaposabb. A többfordulós folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. A versenyre évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ több mint 50 országából, és mindössze 3%-uk kap aranyérmet. Ezek közül újabb kóstolással választják ki a Trófea díjasokat, amelyek tehát a legjobbak közül is a legjobbak.
Az idei versenyben magyar pincészetek összesen öt aranyérmet és két Trófea díjat kaptak: édes borokkal három tokaji pince, a Vaxco Vineyards (arany), a Royal Tokaji Borászat (arany) és a Patrícius Borház (arany és Trófea), száraz fehér borokkal pedig a somlói Tornai Pincészet (2 arany és Trófea). A Tornai Pincészet teljesítménye azért különösen figyelemreméltó, mert korábban három egymást követő évben nyert már Trófeát (Juhfark boraival), ami világviszonylatban is nagyon ritka, és most a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűvel négyre emelkedett a Trófeáik száma.

 

 

 

 http://www.gasztromagazin.hu/2019/05/13/tornai-pinceszet-negyedszer-is-trofea-dij-londonbol/


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing