Töretlenül nőnek az idegenforgalmiadó-bevételek Egerben

2015.12.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Az év első tíz hónapjában 491 ezer 356 vendégéjszakát töltöttek a turisták Egerben, ami 17,5 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest - közölte az idegenforgalmiadó-bevallások adataira hivatkozva a hevesi megyeszékhely adóhatósága pénteken.

Tájékoztatásuk szerint az egri vendégéjszakák száma az utóbbi években folyamatosan növekszik, Eger pedig idén elnyerte Az év turisztikai városa címet is.

A közlemény kitér rá: december 15-éig közel 190 millió forint idegenforgalmi adó folyt be a város kasszájába, ami jóval meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét. Kedvező fordulat, hogy bár a nyár számít a fő idegenforgalmi szezonnak Egerben is, 2013 óta a szeptember és az október szintén kiemelkedő idegenforgalmiadó-bevételt hoz a városnak.

Az adóhatóság közlése szerint a turizmus fejlesztése kiemelt prioritás Egerben, ennek eredményei az idegenforgalmi és iparűzésiadó-bevételekben is megjelennek.

2010 óta az idegenforgalmiadó-bevétel emelkedő trendet mutat: 2014 első tíz hónapjához viszonyítva 23 millió forinttal több pénzt fizettek be az egri szálláshely-üzemeltetők.

 

MTI 2015. december 18., péntek 13:27


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing