Töltsük fel vitaminraktárainkat! Vitaminbegyűjtésre fel!

Az ősz mindig egy „mini új év”. Új(ra) iskola, új(ra) munkahely, új menetrendek és új személyes tervek! Izgalmas, színváltó periódus. Ebben az időszakban minden visszakerül a saját, jól megszokott életritmusába, testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Vége a nyári „10 nap alatt 10 kilót” diétáknak, az elkerülhetetlen strandételeknek és megannyi kapkodásnak. Itt az idő, hogy nyugodtan, átgondoltan és tervezetten étrendet és életritmust váltsunk, hosszú távon gondolkodjunk, hogy a nyárral együtt viszlátot inthessünk a turbó és jo-jo diétáknak.

Nem lehet nem észrevenni a zöldséges és gyümölcsösök gazdag íz és szín kavalkádját, kacagnak, mosolyognak ránk a roskadozó pultok. Jó esetben befőzünk, kompótozunk, savanyítunk és lekvárt kavarunk, üvegekbe zárjuk a „nyarat”. Lilul a szilva, padlizsán, sárgulnak a körték, tökök, aranyló szőlőfürtök és harsog a zöld banda, brokkoli, füge, kelbimbó... Mindezeket a hozzávalókat azonban nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk, hiszen az étrendünk és főzési szokásaink, akár a legegészségesebb hozzávaló értékét is csökkenthetik. Ennek megismerésére nyújt segítséget a Napsugár Életház Vitamingyűjtő Karcsúsító Hete, ahol október 4-11 között a vegán étrenddel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mindamellett, hogy új típusú mozgásformák, masszázsok és szakértői beszélgetések tarkítják a palettát! Egy hetes életmód program „A” mint alakformálástól „V” mint vegán étrendig!

A vegán étrend frissessége és üdesége önmagában élmény, hozzáadott értéke pedig, hogy csendben olvasztja a centiket, kalóriaszámlálgatás nélkül. Tartósan kontúr-, kedv és közérzet javító! A „vegán” a tisztán nyers növényi étrendet takarja, nem tartalmaz sem húst sem állati eredetű tejterméket, tojást. Számos kutatás bizonyította, hogy a kiegyensúlyozott vegán táplálkozás – a közhiedelemmel ellentétben – nemcsak hogy képes minden szükséges tápanyaggal ellátni a szervezetet, de számos betegség – rák, szív- és érrendszeri megbetegedés, 2-es cukorbetegség – megelőzésében sokkal előnyösebb a húsfogyasztásnál, sőt, környezetvédelmi szempontból is kíméletesebb. Nem ígér irreális célokat, tartós fogyást eredményez, mely aztán szinten tartható, okafogyott szenvedés nélkül. Ezentúl nem kell kalóriát számolgatni, hanem csupán egy héten át figyelni, tanulni, a szakértők segítségében bízni és bekukkantani a konyhába a kulisszák mögé, hiszen a résztvevők a vegán étrend elkészítésében is részt vehetnek.

Vitamingyűjtésre fel! HOL Magazin 2013.

A szekértők között ott lesznek a Vagány Vegánok is, Marton Melinda és Bányai Balázs, akik előadást tartanak a vegán életmódról, tapasztalataikról, egy kis meglepetéssel egybekötve. Melinda és Balázs hasznos információkkal szolgálnak minden érdeklődő zöld-, hús és növényevő számára. Vallják, hogy a vegán életmódban az első az Ember, és az ember egészsége. „Voltunk húsevők, vegetáriánusok és vegánok. Voltunk túlsúlyosak, betegek és elkeseredettek, de sohasem adtuk fel! Mi már leszámoltunk azokkal a tévhitekkel és rossz szokásokkal, amik megbetegítenek. Hosszú és nehéz utat jártunk be, amíg eljutottunk idáig, de mi már tudjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy egészségesek legyünk.”

 

Próbáljunk ki egy új életmódot és tegyünk egy (hetes) lépést az egészségünkért!

Részletek: www.napsugarelethaz.hu#mce_temp_url#


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing