Tokaji Ősz - Borkóstolók, borvacsorák, borséták a fesztiválon

2017.07.13. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Borkóstolók, borvacsorák és borséták várják a 14. Tokaji Ősz közönségét szeptember 15. és 17. között a Tokaj-hegyaljai borvidék több településén.

A Tokaji Ősz legfontosabb célkitűzése, hogy a borkedvelőket közelebb hozza a termelőkhöz és a termőhelyekhez - mondta el a Tokaji Ősz csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Hantos Bence főszervező.

Szilágyi-Tréba Eszter társszervező hozzátette, az eseménysorozat a mádi Gusteau Kulináris élményműhelyben indul a Tokaji Ősz gálavacsorával. A program szakmai vezetője, Mészáros László által kiválasztott bortételekhez Horváth Gábor séf készít ötfogásos menüt.

Másnap délelőtt a borvidék hét pontjára - Tokaj, Tarcal-Bodrogkeresztúr, Tolcsva, Olaszliszka, Mád, Abaújszántó-Tállya és Mezőzombor - indulnak "településtematikus" borutazások, amelyek során az érdeklődők személyesen is találkozhatnak a borászokkal.

Mészáros László elmondása szerint ekkor rendezik meg az általa vezetett Disznókő Szőlőbirtokon a Fókuszban az aszú elnevezésű vertikális kóstolót, amelyen a Pajzos, az Oremus, a Hétszőlő és természetesen a Disznókő aszúi lesznek végigkóstolhatók az 1993 és 2011 közötti legjobb évjáratokból.

Laurent Comas, a Pajzos Zrt. vezetője hozzátette, az aszúkóstoló a hozzáértők számára is nagy élményt nyújt majd. A sorban négy olyan pincészet különleges tételei kaptak helyet, amelyek éppen 25 éve alakultak, és azóta is rengeteg energiát fektettek abba, hogy a legjobbat hozzák ki tokaji termőhelyeikből - jegyezte meg.

Ezt követően a tokaji Rákóczi pincében kerül sor a Tokaji Borlovagrend avatási ceremóniájára, majd a város színházában Tokaj-Hegyalja ötven "top borászatának" részvételével tartják meg a Tokaji Ősz Nagykóstolót, amelynek látogatói átfogó képet kaphatnak Tokajról - fűzte hozzá Hantos Bence.

A sétáló kóstolóhoz két tematikus kóstoló is csatlakozik: Christian Seely, a tokaji, bordeaux-i, portói és burgundi birtokokkal is rendelkező AXA Millésime vezérigazgatója mutatja be a borászati csoport portfólióját, majd az esti Champagne Time kóstolón a világ leghíresebb pezsgőházainak tételeivel lehet megismerkedni.

A Tokaji Őszt közös szüret, dűlőtúra és szüreti piknik zárja a Disznókő Szőlőbirtokon.

 

 

 

 

MTI 2017. július 13., csütörtök 16:40


Cikkajánló
- Jazz, bor, Balaton
- Felszállt a Tomorrowland „party-repülőgépe” Budapestről
- Hűsítő nyári programok szellemnek és a testnek egyaránt
- Jazz, bor, Balaton 6. Paloznaki Jazzpiknik 2017. augusztus 3-4-5.
- Egy fesztivál a Zamárdiban, ahol együtt bulizhat az egész család

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing