Több mint száz borászat a nyitottpince-napokon

2013.05.06. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Országszerte több mint száz borászat várja az érdeklődőket kedvezményes kóstolóval a pünkösdi nyitottpince-napokon május 18. és 20. között.
A legtöbb nyitott pince a balatonfüred-csopaki, a tokaji, a móri és a szekszárdi borvidéken vár a bortúrázókra, de a közönség Magyarország csaknem valamennyi borvidékén bekukkanthat a kezdeményezésben részt vevő termelőkhöz 

 - tájékoztatta a pincenapokat a Nyitott Pincék Szövetségével és a Bacchus Arts Stúdióval együtt szervező Magyar Turizmus Zrt. pénteken az MTI-t.

Mint közölték, a rendezvény során előzetes regisztráció nélkül is bárki betérhet a www.nyitottpince.hu és a www.itthon.hu oldalakon felsorolt pincékbe. Az akcióban részt vevő borászatok a három napból legalább kettőn 10 és 19 óra között nyitva tartanak, és a szőlész, a borász vagy borhoz értő személyzet fogadja a betérőket. A nyitott pincékben legalább háromféle bort lehet 10-50 százalékos kedvezménnyel megkóstolni, emellett sok helyen nyílik lehetőség a pince és a szőlőbirtok bejárására is.

A tájékozódást bortúrakalauz is segíti, amely hamarosan letölthető a rendezvény honlapjáról. Újdonság továbbá az okostelefonokkal használható pincetérkép.

A Magyar Turizmus Zrt. idén ismét meghirdeti BorOskola című, május 6-ától öt napon át tartó nyereményjátékát a jatek.itthon.hu honlapon, ahol értékes nyeremények (borok, borkóstolók, birtoklátogatások) várják a szerencséseket.

 

MTI 2013. május 3., péntek 17:10


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing