...több, mint Forma 1-es versenypálya!

2011. április 11.-én a Hungaroring versenypálya rendezvényhelyszínként és turisztikai célpontként mutatkozott be a szakma képviselőinek.

 

A study tour résztvevőit Szalay Balázs Dakar rallyversenyző köszöntötte, aki rövid beszédében mutatta be a versenypálya által kínált programlehetőségeket. A prezentációt követően a meghívottak közelről is betekintést nyerhettek a boxokba, majd néhány, az élményautózásban használt versenyautót is megtekinthettek.

Ezt követően a vendégek három csoportba szerveződtek, hogy a pálya különböző pontjain, egymást felváltva részt vehessenek különböző programokban.

Hungaroring - több, mint versenypálya. HOL Magazin 2012.

A csapatok lehetőséget kaptak, hogy vezetői tudásukat a jól kivitelezett tanpályáján tegyék próbára. A tanpálya első felében egy gyantával bevont vizes felületen kellett áthaladni a sofőröknek, ahol természetesen az autók megcsúsztak, megpördültek, és ezt az állapotot korrigálva kellett a megfelelő helyzetbe visszahozni az autókat. A pálya további részén, síkos úton, majd vizes, felhőszakadást imitáló pályán kellett szlalomban haladni. Kisebb-nagyobb sikerrel minden sofőr helytállt, nem kis részben a rádión kapott navigáló segítségnek köszönhetően.

A program másik igen népszerű helyszíne a Gokart pálya volt, ahol egyszerre hatan körözhettek nyolc percig a pályán, egymással és önmagukkal versenyezve a legjobb köridő eléréséért.

Hungaroring - több, mint versenypálya. HOL Magazin 2012.

Harmadik programként, a magyar motorsport fellegvárában, a sokak által nem ismert 20 kilométeres Off-Road pályán, profi sofőrök segítségével kaphattak ízelítőt a meghívottak a terepjárós vezetéstechnikából. A pálya különböző akadályainak leküzdése igen látványos és izgalmas megoldásokban került bemutatásra.

A programelemek után egy ízletes ebéd fogadta a résztvevőket a Hungaroring Pole Position étteremben. Az ebéd alatt szinte zengett az étterem a beszámolóktól, élményektől.

Hungaroring Pole Position Bistro. HOL Magazin 2012.

És itt még nem volt vége a napnak! A pompás ebédet követően, a transzfer busz a jóllakott utazókat végigvezette a téli álmából ébredő Forma 1-es versenypályán. Itt már zajlanak a felújítások, friss festések, készülve a három hét múlva induló FIA WTCC-re és a közelgő rendezvényekre.

A Hungaroring egy modern és tökéletes rendezvényhelyszín, kivételes méretekkel, számos programlehetőséggel családok, cégek részére egyaránt. Összességében elmondható, hogy a Turizmus Kft. mottója igazán helytálló: „A Hungaroring sokkal több, mint Forma 1-es autópálya”.

Belák Csilla - specia -


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing