Több mint 11 ezren voltak kíváncsiak a Street Food Show-ra

2012.09.13. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Szeptember 7. és 9. között rendezte meg a Dining Guide az első hazai Street Food Show-t egy igazán patinás helyszínen, a Hold utcai Vásárcsarnokban. A fesztivál célja volt, hogy bemutassa a hazai „utcai kaják” legjobbjait és felhívja a figyelmet, hogy ezen a téren is lehet minőséget kínálni. A Street Food Show óriási sikert aratott, több mint 11 ezren látogattak ki a helyszínre.

Ahol összeér a gyors és a lassú

Az elmúlt években óriási változások zajlottak le a hazai gasztronómiában. Két étterem is megkapta a Michelin-csillagot, a regionális, szezonális és a hazai egyre többek számára hívószó, remek gasztrorendezvények születnek, a kisvállalkozások ontják magukból a jobbnál jobb ötleteket. A gyorséttermi és utcai ételek világa mindig is népszerű volt. Ha határainkon túlra nézünk, azt tapasztaljuk, hogy a legjobb éttermek szerepeltetik étlapjaikon a jellegzetes street fogásokat, természetesen a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, technikával elkészítve. Slow food és fast food így ér egy. Itthon sincs okunk panaszra. Ugyan reneszánszról még nem beszélhetünk, de egyre többen ismerik fel, hogy egy erőteljes alapzatra strapabíró tető húzható fel, aminek egyik támasztéka a minőségi street food lehet.

 Food Show. HOL Magazin 2012.

Kibeszélte magát az utca

Péntektől vasárnapig megkezdődött a nagy kipakolás a Hold utcai Vásárcsarnok impozáns kupolája alatt. A galérián bemutatkozott a hazai street food legjava. Az érdeklődő közönség a hamburgerező, gyrosozó, kínai mellett többek között lángosozóba, pékségbe is benyithatott, hogy aztán fagyis, halas, sonkás bőséges kínálatával fokozza az élvezeteket. A meghívás egyedüli kritérium a minőség volt. A három nap során a piacon kínált a Ring Café & Gourmet Burger Bar, a Gyradiko, A „Sonkás”, a Húspatika, Wang mester, a Budaörsi Halpiac, The Fishmonger, a nU, a Jacques Liszt – Misi a pék, az Olivaliget, a Spazio Caffe ManueL, a Fragola, a Vénusz lángosos, a Drop Shop, a Bors Kézműves Sörfőzde és a Hara’Punk gerillasörfőzde és a Törley. Az egyik legkülönlegesebb vendég, a Spíler bistropub volt, amely itt mutatkozott be először a nagyközönségnek.

Street Food Show. HOL Magazin 2012.

 

Piacra cserélték a konyhát a gasztrobloggerek

A Street Food Show-n nemcsak az árusok mutatták meg, hogy mit tudnak, de szombat-vasárnap itt rendezték meg, immár harmadik alkalommal a Vénusz Blogkóstolót is. Hazánk legnépszerűbb gasztrobloggerei mutatták be, hogy nemcsak az otthoni konyhában igazodnak ki, és nemcsak pár emberre tudnak nagyszerű fogásokat készíteni, hanem egy piacot is asztalhoz ültetnek. Az idei Blogkóstolóra 14-en érkeztek, Svájcból és Németországból is jöttek főzni. A rendezvényen köszönthettük Axi’s Kitchent, Á La Carte Kulináriát, Dizájnmenzát, Food & Wine-t, Funky Phót, Házisáfrányt, Kicsi Vút, Kísérleti Konyhát, Limarát, Lorient, Mandula Sarokot, Piszkét, Rita konyháját és Selectfoodot. Fogásaik között volt többek mellett pho, lecsószusi, Rákóczi túrós pohárban, citromos sült malactarjás szendvics szilva chutney-val, kacsamájkosárkák tokaji aszúban érlelt aszalt meggyel, magyaros halcurry, Guinness-es pohárkrém, jambalaya.

 Street Food Show. HOL Magazin 2012.

Pult mögött a sztárséfek – új éttermek is bemutatkoztak!

A Street Food Show pénteki napján sztárséfek is beálltak a pult mögé. A vendégek Segal Viktorral, Rosario Simeolivel, a Trattoria Pomo D’oro konyhafőnökével, Baracskay Angélával, Fülepi Kálmánnal, a nU Bor és Bisztronómia új séfjével, a Gastropolis csapatával találkozhattak. Ezen túl Osama Kutainival, a nemrég nyitott Buddha-Bar Hotel éttermének konyhafőnökével és Gianni Annoni legújabb belvárosi afférjának, a Trafiqnak a képviselőivel is kezet rázhattak, miközben a másik kézben például olyan fogásokat egyensúlyozhattak, mint füstöltpisztráng-saláta, rozmaringos-fehér csokoládés panna cotta, WrApstReeTBURGer Deluxe, Buddha-Bar csirkesaláta vagy Trafiq ice burger. A Spíler itt is képviseltette magát. Litauszki Zsolt és Lutz Lajos a romkocsma 2.0-ként aposztrofált hely egyik ikonikusnak szánt ételétét, a citromfüves tonhalburgert kínálta.

 Street Food Show. HOL Magazin 2012.

Gyerekkuckó a kicsiknek

A rendezvény teljes ideje alatt a családokat, gyerekeket a KukTanoda Főzőiskola változatos programokkal, gasztrobloggerekkel hívta konyhájába. A főzőkurzus egyben játszóházként is működött, ahol a légvárat, zsírkrétát, papírt és ollót fakanál, kés, villa helyettesítette. A gyerekek szakértő felügyelettel kóstolhattak bele a konyhaművészetbe.


Cikkajánló
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban
- Hazai termelők támogatásával valósul meg a Séf Fesztivál

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing