Tizennyolc villányi pincészet mutatja be prémium borait Budapesten

2017.03.09. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Tizennyolc neves villányi pincészet - köztük Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata mutatja be prémium borait a március 17. és 19. között a budapesti Corinthia Hotelben megrendezésre kerülő VinCE Budapest Wine Show-n - közölte a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke.

Pataki Kinga kiemelte: a résztvevők a borvidék zászlósborát jelentő tizenöt Villányi Franc-tételt és további tizenöt egyéb jellemző villányi szőlőfajtákból, illetve azok házasításából készült prémium borokat kóstolhatnak a rendezvényen.

Mint hangsúlyozta, a villányi borok magas minőségét a több mint tíz éves eredetvédelmi rendszer garantálja.

A Villányi Franc-ról úgy vélekedett: a cabernet franc "természetes otthonra lelt Villányban, évről évre növekszik ismertsége és elismertsége, s jelenleg már méltó vetélytársa a francia Loire-menti és az európai cabernet franc boroknak".

Kitért arra is, hogy csúcsházasítások, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser, valamint egy prémium chardonnay reprezentálják majd a borvidéket a rendezvényen, amelyre idén "borász fogadóórákkal" is készülnek.

Minden páratlan órában más-más pincészet képviselője mutatja be borait - részletezte.

Az eseményen mások mellett Gere Attila, Bock József, illetve Tiffán Ede és Zsolt borászata, a Vylyan, a Csányi, a Mokos Családi Pincészet, valamint a Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, a Jackfall Bormanufaktúra, és a Janus Borház képviselteti magát.

 

 

 

 

MTI 2017. március 4., szombat 13:50


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing