Tizennégy ország vesz részt a Nemzetek karácsonyán

Tizennégy ország, köztük Magyarország, Olaszország, Franciaország, Görögország, Belgium, Vietnam és Szenegál ételkülönlegességeit és karácsonyi szokásait ismerhetik meg az érdeklődők a pénteken kezdődő és január 2-ig tartó Nemzetek karácsonyán a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
"Az eseményen azt szeretnénk bemutatni, hogy a különböző nemzetek miként ünneplik meg a karácsonyt saját hazájukban, valamint örömet szeretnénk okozni azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akik országuktól távol töltik az ünnepeket" - mondta Necz István, a rendezvény főszervezője a budapesti program nyitónapján tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen minden héten más-más nemzet lesz jelen hagyományos ételeivel, italaival és kultúrájával. Magyarország többek között kézműves termékeket, friss zöldségeket, őstermelők háztáji húsáruit, grillázsból készült díszeket, gombapástétomot kínál a látogatóknak, emellett ételkészítési bemutatókat is tartanak a helyszínen.

Az egyik budapesti vietnami étterem ázsiai ételkülönlegességei mellett rizspálinkát kínál, Szenegál kézműves afrikai portékákkal, a nagyszínpadon zenei programokkal, dobosokkal, énekkel és tánccal várja a látogatókat. Olaszország kézműves termékei közül többek között sajtokkal, olívabogyóval és -olajjal ismerteti meg a látogatókat, Oroszország kaviárt és vodkát kínál, Belgium söröket és híres sült krumpliját mutatja be az érdeklődőknek.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz elnevezésű adománygyűjtésére jó állapotú könyveket, játékokat, ruhákat, cipőket vagy tartós élelmiszereket várnak a helyszínen. Az összegyűlt adományokat december 20-án adják át a rászoruló gyerekeknek a múzeumban.

Lesznek gyerekeknek szóló műsorok és kézműves foglalkozások is, a Népmese Múzeum elnevezésű ingyenes programon hat alkalommal készségfejlesztő játékok szórakoztatják a kisebbeket. December 6-án a vásárra látogat a finn Mikulás is.

 

MTI 2013. november 29., péntek 15:19


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing