Tizenegy nap borünnep Szegeden

8 helyszín, 11 nap, 150 borász, 200 kézműves és 250 program a napfény városában
Idén egy nappal tovább ücsöröghetnek a kilátogatók a napfény városának főterén magasodó platánok alatt borospohárral a kezünkben, sőt most először a Hídivásár is három napig tart majd.

Május 15-én a XXI. Szegedi Borfesztivállal indul a kora nyári programsorozat, mely idén Gasztroudvarral, Kincs térrel, Dóm téri kavalkáddal, kézművesek Kárász utcájával és Hídivásárral várja a szegedieket és a turistákat.

A két hétvégét, valamint a Pünkösd hétfőt is magába foglaló Szeged Napja Ünnepségsorozat 11 napjának leglátogatottabb rendezvénye a XXI. Szegedi Borfesztivál. A rekordszámú, 150 pincészet hatalmas borkínálattal készül a vidék legnagyobb gasztro-kulturális ünnepére. Az esemény vendége Dúzsi Tamás, a 2014-es Év Bortermelője. A kilátogatók szórakoztatásáról a Széchenyi téren három színpad gondoskodik, ahol a borozós beszélgetésekhez illő élőzenei produkciók mellett naponta sztárvendégek is fellépnek. A körbejárható, mini színpadokon énekel majd többek között Tóth Vera, Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi, Janicsák Veca, Delhusa Gjon, Kökény Attila, Charlie, Bornai Tibor, Berki Tamás, zenél Babos Gyula, valamint a Bon Bon.

Szeged Napja borfesztivál. HOL Magazin 2015.

A borfesztivál szomszédságában szintén 11 napig várja a kulináris élvezetek rajongóit a Gasztroudvar, ahol már nem csak bort, hanem minőségi  kézműves söröket is fogyaszthatnak a vendégek a finom ételek mellé. Az itt felállított pódium színpad programját Veres Mónika, Oláh Gergő, Éliás Gyula Jr., valamint a Pély Barna féle Gitár Triász fellépése színesíti, de lesz Fényes Szabolcs illetve Cseh Tamás emlékműsor, valamint Bachata Magyar Bajnokság is.

A második hétvégére a teljes belváros egybefüggő fesztiválhelyszínné válik. Ekkor nyílik a Kincs tér, mely a folklór programok központi helyszíne lesz, a színpadi programokat esténként különböző nemzetiségek táncházai színesítik.

Visszatérő helyszín a Dóm tér, ahol a korábban megszokott módon élő nagykoncertek csalogatják majd az érdeklődőket. Május 21-én a szegedi partfal beruházás átadó ünnepségének záró akkordjaként a Wellhello lép fel, másnap pedig egy igazi zenei csemegével folytatódik a program. A Szegedi Szimfonikus Zenekar kiváló művészeinek közreműködésével olyan népszerű szegedi együttesek mutatják be áthangszerelt slágereiket, mint a Molnár Dixieland Band, a Fool Moon és a Honeybeast. A karmester a Symphonic Live műsorok művészeti vezetője: Balogh Sándor lesz. Másnap az ex-East gitáros, Varga János 60. születésnapi koncertje vezeti fel Rúzsa Magdi fergeteges műsorát, mely ünnepi tűzijátékkal zárul. Vasárnap a Gypo Circus koncertje után 20.00 órától Demjén Ferenc áll színpadra.

Szeged Napja - Hidivásár. HOL Magazin 2015.

A záró hétvégén a tizenhatodik Szegedi Hídivásár történetében először három napon át várja a látogatóit.

A lezárt Belvárosi hídon és az oda vezető Híd utcán 200 kézműves kínálja majd portékáit az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjén, ahol a hamisítatlan vásári hangulatot gólyalábas vásári komédiások, dudások és muzsikások, valamint  utcai mutatványosok pezsdítik fel. A gyerekeket az újszegedi hídfőnél bábelőadások, az Oskola utcában pedig kézműves bemutatók és foglalkoztatók várják majd.

A részletes programokkal, kiállító borászokkal kapcsolatban érdemes felkeresni a www.szegediborfesztival.hu honlapot, vagy csatlakozni a facebook.com/szegedborfeszt oldal népes rajongótáborához. A programok hamarosan megjelennek nyomtatásban, illetve letölthető lesz okos telefonos alkalmazás formájában is.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat minden programja ingyenes, a borfesztivál belépő nélkül látogatható. 

Szeged Napja 2015. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing