Tíz év borai a Polgár Pincészettől

A Polgár Pincészet neve hosszú ideje jelent egyet a minőségi borok termelésével. A pincészet ínyenc vacsorával egybekötött borkóstolón mutatta be az elmúlt tíz év legjobb borait. A Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig.

A Polgár Pincészetről

A Polgár Pincészet egy különleges családi vállalkozás, amely az elmúlt tíz évben a folyamatos innováció mellett, több nagy beruházásba is belevágott.

Polgár Zoltán borász. HOL Magazin 2012.

„1993 óta működünk ezen a telephelyen, amelyet azóta folyamatosan fejlesztünk. Emellett megnyitottuk harminc szobás panziónkat, valamint alkalmassá tettünk vendégek fogadására egy 300-400 éves pincét. A rendezvény pincénk, nagyobb csoportok, 350-400 fő befogadására alkalmas. A panzióba a bor mellett a felszolgált ételeket saját tanyánkon igyekszünk megtermelni. Az idei évben a szortimentünkbe egy új szegmenset is szeretnénk behozni. Jelenleg genetikailag rezisztens új fajtaötletekkel kísérletezünk, ennek eredményét jövőre lehet majd megkóstolni” – mondta el Polgár Zoltán.

Különleges borvacsora

Tíz év fejlődése, tíz év borai… különleges vacsorán és borkóstolón mutatta be a Polgár Pincészet az elmúlt évtizedet. A különleges borválogatást Kapronczai Balázs, Polgár Zoltán veje állította össze.

Polgár Pincészet borai. HOL Magazin 2012.

„A vőm minden évjáratból kiválasztott egy-egy bort. A fiatalokkal kezdtünk, először egy „széndioxid macerációs” módszerrel előállított nedűt csempészett a kóstolóba, amely idén Szent Márton napjára készült el. Két pinot noir-t is megmutattunk a szakértő közönségnek, egy 2011-es és egy 2004-es évjáratot. A 2010-es évből egy fehér bort mutattunk be, ez az újhordós érlelésű chardonnay volt az est kakukktojása. De újra kóstolásra kerültek a régi klasszikus cuvée-k és az elixír is” – magyarázta Polgár Zoltán.

 

A vacsorán Herczeg Ágnes borszakértő kalauzolt a Polgár borok között.

Herczeg Ágnes sommelier. HOL Magazin 2012.

"Mindig különleges esemény egy pincészet tíz évének áttekintése, és ez a kóstoló is nagyon sok kellemes meglepetést tartogatott számunkra. Polgár Zoltán fantasztikus és magával ragadó személyiség, és ez a nemes tartás, a kedvesség és az elegancia a Polgár borokban is érezhető. A pincét a folyamatos megújulás jellemzi a természet és a hagyományos értékek megőrzése mellett. Talán ezért is képviseli számomra hitelesen a Polgár pincészet a XXI. századi jó értelemben vett klasszikus borászatot. Ami a zenében a Csík Zenekar vagy a Balkan Fanatik, azok számomra a borban a Polgár Pincészet borai” – mondta el Herczeg Ágnes.

„Az esten több kedvencem is volt, de most csak négy bort emelnék ki. A friss 2012-es Portugieser igazi gyümölcsbombaként robbant, épp úgy, ahogy az egy primőr vöröstől elvárható. A 2004-es Pinot Noir még mindig a fejlődési szakaszában van, bár hamarosan eléri a csúcsát, viszont nagyon nagy tartalékokkal rendelkezik, nem kell sietni a palackok bontogatásával. A cuvée-k közül nehéz a választás, hiszen mindegyiknek más-más a szépsége. Az új házasítás, a Credo nagyon fiatal, tele erővel, energiával. Szerintem sokat fogunk még hallani róla. A 2003-as Elixír méltóságteljesen, és elegánsan zárta a sort, fáradtságnak egy csepp jelét sem mutatva. Szerencsés, akinek még van belőle. Egy biztos, ezután a kóstoló után többen kedvet kaptunk, hogy meglátogassuk a pincét és a tanyát, mert Polgáréknál a jó borok mellett még egy gyönyörű tanya is van" – tette hozzá a szakember.

Borvacsora a Polgár Pincészet boraival. HOL Magazin 2012.

Libamell a borvacsora főételeként. HOL Magazin 2012.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing