Teremtő férfiak– szépség, tehetség, művészet

Március 31-én, 19 órától a férfiaké lesz a főszerep a New York Művész Páholyban. Bemutatjuk legkedvesebb férfi alkotóinkat, azokat a művészeket, akik a fotóművészet, a zene és a hagyományos családi vállalkozás, üzlet területén alkotnak kiemelkedőt, s váltak méltán népszerűvé. Fiatal, de nem pályakezdő, saját területükön sikeres férfiakról van szó: Nánási Pál fotográfus, Kelemen Barnabás hegedűművész és Zwack Sándor üzletember, a Zwack dinasztia legfiatalabb vezetőjét invitáltunk a Világ Legszebb Kávéházába. 

Általuk március 31-i estünkön a zene, a fotóművészet, a kultúrateremtés-és ápolás, a hagyomány kerül a középpontba.
A New York Művész Páholyban minden alkalommal igyekszünk egy-egy izgalmas téma kapcsán egyesíteni vendégeinket, nem lesz ez másként március 31-én sem. Három különleges férfi vendégünk által három világot ismerhetünk meg, így a zene, a fotóművészet és hazánk egyik legismertebb, hagyományőrző családi vállalkozása kerül középpontba. Az élet-feladatok, munka és kihívások által pedig három meghatározó férfi, akik sokat tesznek azért, hogy életünk gazdagabb legyen: művészettel, szépséggel, képpel, hanggal, s akár finom pálinkával.

Estünkön mesélnek majd eddigi pályájuk legizgalmasabb és legnehezebb pillanatairól, kihívásokról, kezdetekről és meghatározó eseményekről.

Kelemen Barnabás Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész többgenerációs zenész családból származik. Hegedű-tanulmányait 6 évesen, Baranyai Valériánál kezdte. Tizenegy évesen már felvételt nyert a Zeneakadémia kiemelt tehetségek tagozatára, Perényi Eszter osztályába. 2001-ben diplomázott. Rendszeres hallgatója volt Rados Ferenc, Isaac Stern, Kurtág György, Igor Ozim, Fenyves Loránd, Zsigmondy Dénes, Pauk György, Sergiu Luca és Thomas Zehetmair magánóráinak és mesterkurzusainak.

2005-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, és az amerikai Bloomington-i egyetem állandó vendégprofesszora.

Repertoárja igen sokszínű: szóló és kamaradarabok mellett nagy hegedűversenyek a barokktól napjainkig. Nevéhez fűződik többek között Ligeti György, Alfred Schnittke, Kurtág György és egyéb modern szerzők műveinek magyarországi illetve ősbemutatója is.

2009-ben hozta létre saját vonósnégyesét, melynek primáriusa. A Kelemen Quartet további tagjai: Homoki Gábor (II. hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Kokas Dóra (gordonka).

Teremtő férfiak. HOL Magazin 2014.

Nánási Pál fotográfus hitvallása szerint az élete arról szól, hogy megörökítse a pillanatot. Ő hazánk egyik legismertebb fotóművésze, aki a fotózás szenvedélyét – a látásmódot, ízlést – édesapjától örökölte, majd érettségi után ötévnyi angliai tanulmányt követően két fotós diplomával a zsebében tért haza.

Képeit jól ismerjük divatmagazinok lapjairól, reklámfotóit, divatfotóit vagy művész portréit egyedi tisztaság, érzékenység, őszinteség jellemzi. Sokat tanult Féner Tamás fotográfustól, nemzetközi szinten pedig Richard Avedon volt pályáján meghatározó. Munkája során a fotó erejét igyekszik megmutatni, nem reprodukál, hanem teremt – egy képben embert, világot, szépséget, az ember-költészetet.

Zwack Sándor Firenzében született, ma Édesapja és nagyapja nyomdokaiba lépve a hagyományőrző Zwack Unikum Nyrt. igazgatóságának elnöke. Az Egyesült Államokban szerzett diplomát politikatudományok és nemzetközi kapcsolatok szakon. Később egy londoni borászat képviselőjeként olasz borok értékesítésével foglalkozott, majd az olaszországi partnernél az Unicum márkamenedzsereként dolgozott. Az ő nevéhez fűződik a fiatal generáció ízlésének megfelelő Unicum Next kifejlesztése, továbbá Nemes Pálinkái évek óta aranyérmeket nyernek különböző világversenyeken. Büszke és sikeres Pálinka Nagykövet. 2006-tól a Zwack Liqeur bevezetésén dolgozik az USA összes államában. Évekig a Magyar–Olasz Kereskedelmi Kamara alelnöke. Tíz éve költözött Magyarországra.

Teremtő férfiak. HOL Magazin 2014.

A New York Művész Páholy március 31-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing