Teltházzal búcsúzott a szezontól a New York Művész Páholy

2016.06.16. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az utolsó, nyári szünet előtti estjét tartotta június 13-án a New York Művész Páholy, amely – mint ahogy az elmúlt 3 évben mindig - ez alkalommal is teltházas volt. A tavaszi szezon utolsó programján hazánk egyik legjelentősebb kiadójának, a számtalan remekművet, külföldi szerzőt az olvasóknak adó, nagy múltú EURÓPA KÖNYVKIADÓ fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték.

Június 13-án a New York Művész Páholy és az Európa Könyvkiadó közösen szervezett születésnapi ünnepséget, melyen amellett, hogy bemutatkoztak a kiadó szerkesztői, fordítók és neves szerzők, megemlékeztek olyan alkotókról, legendás személyekről, akik munkájukkal, gondolkodásukkal kapcsolódtak az Európához. A zenés, irodalmi, ünnepi esten kiemelt figyelmet kapott Szabó Magda, Vas István, Szántó Piroska és Osztovits Levente egykori igazgató is.

A nagy hagyományokkal rendelkező irodalmi könyvkiadót 1946-ban alapították Új Magyar Könyvkiadó név alatt, és 1954-ig kizárólag a klasszikus orosz és szovjet könyveket jelentetett meg. A kiadó 1956-ben vette fel az Európa nevet.

Számtalanszor volt Az Év Kiadója, rangos, elismert, a közönség által igen kedvelt külföldi szerzőket az Európa Könyvkiadónak köszönhetően olvashatunk magyarul, sorozatai – így a Diákkönyvtár, a Világirodalom klasszikusai, a Népek meséi, a Modern Könyvtár, a Dekameron, majd az Európa Zsebkönyvek sorozat – korszakosak. 

Vendégek voltak:

Vámos Miklós író, forgatókönyvíró, dramaturg, Szécsi Noémi író, Lator László költő, műfordító, Gergely Ágnes költő, műfordító, Bart István író, műfordító, M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója, Magyarósi Gizella szerkesztő, Katona Ágnes szerkesztő, Gy. Horváth László műfordító, szerkesztő, Várady Szabolcs költő, műfordító, szerkesztő. Örömmel fogadott váratlan vendégek is érkeztek, hiszen Vásáry Tamás és Molnár Ferenc unokája, Sárközi Mátyás is csatlakozott az esthez.

A mostani „utolsó” New York Művész Páholy persze nem jelenti egyben a végleges befejezést. Idén márciusban ugyanis az őszi szezonra – és várhatóan még az azt követő hosszú időszakra – szóló hosszabbításról döntöttek a szervezők. Ez nem is véletlen, hiszen egyre többen kíváncsiak a 3 éve rendszeresen jelentkező programsorozat estjeire, vendégeire, történeteire. A nyár ismét a tervezés-szervezés jegyében telik majd. Azt azonban ígérik, az est látogatói továbbra sem csalódnak majd.

A New York Művész Páholy szervezőinek célja, hogy folytatódjon a kulturális rendezvénysorozat, további izgalmas, tartalmas estekkel mutathassák meg: mit jelent számukra a magyar kultúra, hogy látják a művészetet, s estjeikről továbbra is gondolatokkal, élményekkel, ötletekkel és irodalommal töltekezve távozzanak Látogatóik.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/476984989174033/

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing