Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány

Tavaszra megújul a balatonfüredi Tagore sétány, a 300 milliós beruházás eredményeként közvetlenebb lesz a part és a víz kapcsolata, új terek és sétaösvények nyílnak - tájékoztatott kedden az új sétányt megálmodó táj- és kertépítész.

Wallner Krisztina elmondta, hogy az elsődleges cél az észak-déli irány hangsúlyozása a sétányon, vagyis az, hogy új perspektíva nyíljon a víz felé. Ezt szolgálja a 84 méter hosszú stég is, amely az egykori Fürdőház helyéről indul majd – tette hozzá. Az Annabella Hotel strandját szezonon kívül is megnyitjuk, az előtte húzódó parti szakaszt kiszélesítjük, ezzel közel fél kilométer hosszú, közvetlen vízparti promenád jön létre. A hotel előtti területen pedig sétautakat és csendes pihenőhelyeket alakítunk ki egy kis dombról nyíló imponáló balatoni kilátással – mondta Wallner Krisztina hozzátéve, hogy a rehabilitáció során hangsúlyosabbá teszik a platán sor alatt húzódó sétautat, amely süttői mészkőburkolattal gazdagodik és megújul a Kagyló köz is.

A tájépítész közölte, hogy a kerékpárút burkolatát is felújítják, a sétányon húzódó üzletsor egységes arculatot kap és rendezik az üzletek előtti területet is.

Az új stégnél üvegtáblán ábrázolva jelenítik majd meg az egykori Fürdőházat, a Bodorka Látogatóközpont melletti parkban pedig egy bárkát állítanak fel – összegezte Wallner Krisztina. A Tagore sétány rehabilitációjával folytatódik a város közel három kilométeres partszakaszának felújítása, amely a tervek szerint áprilisra megvalósul – fűzte hozzá.

 

MTI 2014. november 4., kedd 15:42


Cikkajánló
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- A Szent András Sörfőzde új söre, az Áfonyás Ale
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Eldőlt, melyek Magyarország legjobb kenyerei
- Még több zenei élmény a Nemzeti Filharmonikusoktól

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing