Társadalmi egyeztetés a turizmusfejlesztésről

Társadalmi egyeztetésen van a nemzeti turizmusfejlesztési koncepció, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkársága november 25-én reggel 8 óráig várja a turisztikai szakma iránt elkötelezett szervezetek, személyek véleményét, javaslatát - közölte a szaktárca hétfőn.
Az NGM közleménye szerint a turizmus a nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazata társadalmi, gazdasági hatásai és lehetőségei miatt. 

A koncepció azért készült, hogy az elmúlt időszak gazdasági kihívásaira is választ adó célokat, prioritásokat határozzon meg a 2014-2024 közötti időszakra.
A fejlesztéseknél a tervezet - a hagyományos termékek vezető szerepének megtartása mellett - a kiemelt, tematikus termék-desztinációk kialakítására és fogadási feltételeinek fókuszált fejlesztésére koncentrál.

Az ágazat versenyképessége, hosszabb távon mérhető sikeressége elsősorban a szabályozási és üzleti környezet felülvizsgálatával, a munkahelyteremtés ösztönzésével, valamint a SZÉP-kártya rendszer megerősítésével emelhető.

A közlemény szerint a jól működő intézményrendszer előnyeiből minden turista részesül, ezért fontos ezen a téren a már megkezdett átalakítások véghezvitele. A turizmus által előidézett gazdasági növekedés nélkülözhetetlen feltétele a professzionális marketing-menedzsment, a nemzetközi keresletnek megfelelő, innovatív termékek vonzó bemutatása, az ezekre épülő, jól kommunikálható országmárka kialakítása.

A turisztikai piac szereplői által már elfogadott - horizontális - alapelvek, mint például a minőség iránti elkötelezettség, a biztonság, a fogyasztóvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás a koncepció céljait is áthatják - írja közleményében a tárca.

A turizmusfejlesztési terv készítői a turizmus@ngm.gov.hu e-mail címre várják a szakmai észrevételeket. A dokumentum letölthető a következő linkről: http://www.kormany.hu/download/8/41/11000/NTK.pdf

 

MTI 2013. november 4., hétfő 18:36


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing