Szülés után jobb a lassú futás

2014.10.15. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Szülés után sokan szeretnének minél hamarabb visszatérni a régi formájukhoz és a korábbi edzésrendhez. Pár hónappal a baba érkezése után már el lehet kezdeni futni, ügyelni kell azonban arra, hogy sok minden megváltozott.
Korábban fontosak voltak az olyan szempontok, mint a sebesség, most azonban lényegesebb, hogy jól érezzük magunkat. Az alábbiak megerősítenek abban, hogy szülés után jobb lassabban futni. Lássuk, miért.

Jól esik

Ki mondta, hogy a sebesség annyira számít? Igen, vannak a szakaszos és a tempófutásnak előnyei, de a szülés után még nem ajánlatos megerőltetni a szervezetet. Ne szenvedjünk hát, mert annak csak feladás lesz a vége. Élvezzük inkább a lassabb és egyenletesebb tempót.

Nagyobb távolságot tudunk megtenni

Ha kicsit lassabb a tempó, nem kell közben levegőért kapkodva megállni. Egy kilométer sprint helyett inkább fussunk hármat, de ne álljunk meg közben. Később így a hosszabb távok megtétele is könnyebb lesz.

Nő az önbizalmunk

Szülés után a legtöbben nem csak az alakjukkal, hanem a fittségi szintjükkel sincsenek megelégedve. Ha kínlódva futunk, előbb-utóbb bedobjuk a törülközőt, ami nem tesz jót az önbecsülésnek. A lassú futás teljesen más élmény mind szellemi, mind fizikai értelemben. A jobb teljesítmény motivál, további edzésre ösztönöz.

 

- informed - 


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing