Sztárséfet igazolt a Dreher

2018.11.21. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Sörvacsora programsorozatot indított a Dreher Sörgyárak. A kéthavonta megtartott exkluzív esemény mesterszakácsa Lenk Zsolt, a menüt pedig Vásárhelyi István sörgasztronómussal közösen állították össze.

A Dreher Sörvacsorák program nemcsak a gasztronómiai élményről szól, a résztvevők bepillanthatnak a sörgyártás folyamataiba, megnézhetik az Európában is páratlan szépségű, Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, illetve a Dreher múzeumot is.

A magas színvonalú sörkultúra és vendéglátás a Dreher Sörgyárak egyik szívügye. A sörvacsorákra egy különleges helyszínen, a gyár saját pubjában és éttermében kerül sor.

Lenk Zsolt séf a Dreher sörvacsorák mesterszakácsa. HOL Magazin 2018.

Lenk Zsolt séf Ausztriában, Németországban és Svájcban alapozta meg szakmai karrierjét. Sok más étterem mellett dolgozott a két Michelin-csillaggal és rengeteg más szakmai elismerést begyűjtő osztrák Taubenkobel étteremben. Lenk Zsolt egyik kedvenc gasztronómiai területe a sör és étel párosítás, a Dreher Sörvacsorákon pedig szeretné bemutatni, hogy milyen sokféle izgalmas élményt lehet kihozni különböző sörökkel kombinált fogásokból.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmesinek.  Szerinte a Dreher Sörvacsorák révén Budapesten is elérhető lesz a nagyközönség számára egy olyan program, ami a gyönyörű sörgyári berendezések mellett egy izgalmas kulináris élményt is bemutat a látogatóknak.

Vásárhelyi István sörgasztronómus. HOL Magazin 2018.

„Lenk Zsolt séffel igyekeztünk tradicionális alapanyagokkal, de a Dreher megújuló, modern felfogásához igazítva elkészíteni a sör-étel párosokat, hogy a sörgyári vacsora valódi felfedezés és kaland is legyen” – tette hozzá Vásárhelyi István.

A november 22-i sörvacsora menüje az alábbi étel- és italsor lesz:

 • Hideg kacsamájpástétom, körte
  Kíséri: Kozel Barna
 • Vad kacsamell levendula, fermentált fokhagyma, kecskesajt hab
  Kíséri: Pilsner Urquell
 • Posírozott szürke harcsa, citrusok, creme fraiche, cukkini burgonya
  Kíséri: Hofbräu Búza
 • Étcsokoládés Mousse Almakompóttal
  Kíséri: Dreher Bak

A Bak sörrel kísért desszert a Dreher-sörvacsorán. HOL Magazin 208.

 


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing