Szlovén Bornapok a Királyi Borházban

2010.10.28. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Királyi Borház és Pincemúzeumban október 29-30-án 14.00-20.00. Szlovén Bornapokat tartanak. Magyarország dél-nyugati szomszédja Szlovénia közel harminc pincészettel és kétszázötven borral mutatkozik be. Az eseményt a Szlovén Köztársaság Nagykövetsége és a Szlovén-Magyar Üzletemberek Egyesülete szervezi.

A borértők számára érdekességet jelent majd, hogy nem csupán közismert világfajták borai, de autochton fajták is kóstolhatók lesznek például a nagyon ritka zelen, vagy a régióban ismertebb refosco, és számtalan magas minőségű bor megkóstolására is lehetősége lesz annak, aki megváltja a belépőjegyet. Az esemény fényét emeli, hogy történelmi díszletek között zajlik majd. A Királyi Borház és Pincemúzeum ugyanis egészen IV. Béla király, a késő Árpád- kor idejéből is őriz falakat, boltíveket, de a felújított pincerendszerben megtekinthető még Mátyás király seborvosa palotájának bortárolásra használt pincéje is. A Szlovén Bornapokra a belépődíj elővételben háromezer, egyébként pedig háromezer ötszáz forint, mely a pince megtekintését és a sétáló kóstolást foglalja magában, és már megvásárolható. A Királyi Borház a Budai Várban a Sándor Palotával szemközt a Palota út 1. szám alatt várja a szlovén borokra szomjas nagyközönséget.

 

A borászatok listája és bővebb információ a www.kiralyiborok.com oldalról valamint Tallián Hedvigtől kapható (+36 20 256 30 98).


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing