Színházak éjszakája -programok

A Budapesti Operettszínház, a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad, az Új Színház, valamint a Szabad Tér Színház is várja a látogatókat szombaton a színházak éjszakáján: operett- és musicalmaratonon, tánctanításon vehet részt a közönség, amely a kulisszák mögé is beleshet ezen a különleges estén.

A keddi színházi világnaphoz kapcsolódva a fővárosi teátrumok a színházak éjszakáján új oldalukról mutatkoznak be, a szombat délutántól vasárnap hajnalig tartó eseményre különleges programokkal készülnek. A nézők az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával léphetnek be a színházak bármelyikébe, végiglátogathatják akár az összes helyszínt is.

A rendezvényt Tarlós István főpolgármester nyitja meg szombaton 16 órakor a Városháza téren, ahol színházi fotókból és plakátokból egy hétig látható kiállítás.

A színházak éjszakájának programjai a Budapesti Operettszínházban délután fél 5-kor kezdődnek: zenés mesesarokkal várják a gyerekeket. Este 8 órától a közönség meghallgathatja a társulat operett- és musicalmaratonját, valamint a kulisszák mögé is betekinthet, az idegenvezető Peller Anna és Csonka András lesz. Emellett a Házi Színpadon tánctanuláson vehetnek részt a nézők a Rómeó és Júlia című produkció szereplőivel, alkotóival. A programsorozatot éjjel 1 órakor a Tessék zenekar koncertje zárja.

A Budapesti Operettszínházban ezen a napon délelőtt 11 órakor a Musicalmesék című előadást játsszák, majd két-két alkalommal - 3 és 7 órakor - a Cigányszerelem című produkció, a Thália Színházban pedig a Szörényi-Bródy rockopera, a Veled, Uram!, a két színház közös előadása látható.

A Thália Színházban HOPPart klubkoncerten vehetnek részt az érdeklődők: éjjel fél 11-től közismert slágereket hallgathatnak "a nyolcvanas-kilencvenes évek dalaiból és 2004 áprilisából egy, kettő, három, négy és öt szólamban". Valamint kis blokkot mutatnak be a HOPPart társulat előadásainak zenei anyagából. A Mikroszkóp Színpadon pedig az Éjszakai Kabaré a színház világából című esten vehetnek részt az érdeklődők fél 11-től, a színpadon: Aradi Tibor, Szombathy Gyula, Janklovics Péter, Litkai Gergely, Mogács Dániel, Murányi Tünde és Vida Péter. A Mikroszkóp Színpadon fél 8-tól Dolák-Saly Róbert műsora, az Agyatlantisz látható.

Az Új Színházban is kulisszajárást tartanak: délután 5 órától Helyey László és a színház színpadmestere kíséri az érdeklődőket az épület zegzugos folyosóin keresztül, hogy bekukkanthassanak a színfalak mögé. Este 10-től és 10 óra 40 perctől Edoardo Sanguineti Álomfejtés című darabját játsszák el a Bubik István Stúdiószínpadon. A színpadon Almási Sándor, Vass György, Fazekas Zsuzsa és Vankó Dániel, a rendező Pozsgai Zsolt. Este 7 órakor a színház műsorán a Földindulás című darab szerepel.

A Szabad Tér Színház budai helyszínén, a Városmajori Garden Étterem Színházban dzsesszkoncerttel várják a közönséget este fél 9-től: Kozma Orsi énekest Gátos Iván kíséri zongorán. A koncert után beszélgetésen vehet részt a közönség a Báthory Erzsébetről készülő előadás nyári margitszigeti ősbemutatójához kapcsolódva Bagó Bertalan rendező és az alkotók, főszereplők részvételével.

A színházak éjszakája programjában a Budapesti Operettszínház, a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad, az Új Színház, valamint a Szabad Tér Színház mellett részt vesz a Vígszínház, a Madách Színház, a Kolibri Színház, a Budapest Bábszínház, a Katona József Színház, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház és a József Attila Színház, emellett az állami fenntartásban lévő Budapesti Kamaraszínház is csatlakozott az eseményhez.

Az esemény részletes programja a www.szinhazakejszakaja.hu honlapon olvasható. A karszalag a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén a jegy.hu oldalon, valamint az esemény honlapján is megvásárolható: a felnőtt 1700, a diák 1000, a gyerek karszalag pedig 100 forintba kerül.

MTI 2012. március 30., péntek 16:18


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing