Színes programokat ígér a Terézvárosi Búcsú

Népművészeti vásár, kerületi nemzetiségi előadók fellépése, terézvárosi óvodák, iskolák bemutatkozása, népszerű együttesek esti koncertje és hagyományos szakmák interaktív műhelyei gondoskodnak a szórakozásról a főváros hatodik kerületében hétvégén megrendezendő Terézvárosi Búcsún.

A nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsú idén is látványos, az egész család számára izgalmas, tartalmas kikapcsolódást ígér - közölték az esemény szervezői az MTI-vel.

A programsorozat szombaton a 100 Folk Celsius délelőtti koncertjével veszi kezdetét, amelyet a terézvárosi iskolák és óvodák bemutatkozása követ. Ezután kóruskoncertet és a nemzetiségi önkormányzatok műsorát tekinthetik meg a helyszínre látogatók. A Brass in the Five a Rézerdő lakói című hangszeres gyermekszínházi előadással készül, őket a Kezeslábas együttes babaszínházi produkciója követi. A napot a Kerekes Band koncertje zárja.

Vasárnap a Pénzügyőr Zenekar koncertjével indul a műsor, majd a Ládafia Bábszínház Vásári bábcirkusz produkcióját láthatja a közönség. Szalai Antal és zenekara bemutatója után a Roma Nemzetiségi Önkormányzat műsorát, a Szép Ernő Színház Légy jó mindhalálig című előadását és a Német Nemzetiségi Önkormányzat műsorát lehet megtekinteni, amelyet a díszpolgári címek átadása követ az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér színháztermében. Délután Foltin Jolán és Novák Péter a Tititá című gyermekprogrammal kedveskedik a kicsiknek, a napot pedig a Magashegyi Underground koncertje zárja.

A színpadi előadások mellett helytörténeti séta keretében megtekinthetők lesznek a kerület szecessziós épületei, valamint a látogatók részt vehetnek a Vöröskereszt és az ÁNTSZ által szervezett egészségügyi méréseken, tanácsadásokon és véradáson is.

A hétvégét az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom főpapi ünnepi nagymiséje és a Szent Teréz-körmenet zárja.

A rendezvények az Eötvös és a Szófia utcában, valamint az Eötvös10 közösségi házban zajlanak, a részletes programról a http://www.eotvos10.hu/programs/354/terezvarosi-bucsu címen lehet tájékozódni.

 

MTI 2012. október 10., szerda 6:42


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing