Szikra 2019 – Elindult a közönségszavazás

2019.02.11. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Elindult a közönségszavazás a 2019-es Szikra-díj shortlistre került produkcióira. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésén öt kategória jelöltjeire várják a közönségszavazatokat a www.szikraprojekt.hu weboldalon.

Immáron harmadik alkalommal hirdették meg a keresztény könnyűzene legrangosabb seregszemléjét, a Szikra-díjat. A szakmai zsűri öt kategóriában – legjobb előadás, legjobb dal, legjobb dalszöveg, legjobb dicsőítő dal, legjobb videóklip – választotta ki a shortlistre jutott produkciókat. A közel 100 nevezésből 15 produkció jutott a döntőbe, közülük választja ki a zsűri, az adott kategória végső győztesét.

Egy pályázó sorsáról azonban a közönség dönt, ugyanis a döntőbe jutott produkciók közül azé lesz a közönségdíj, aki a legtöbb szavazatot gyűjti. Voksolni február 10. és 15. között a www.szikraprojekt.hu oldalon lehet.

A kategória-díjakat, az életműdíjat és a közönségdíjat egy ünnepélyes díjátadó gála keretén belül, 2019. február 22-én adják át.

A Szikra-díjat eddig két alkalommal, 2016-ban és 2018-ban ítélték oda, a legkiemelkedőbb keresztény könnyűzenészeket díjazva. Szikra-díjjal büszkélkedhet többek között a Keresztkérdés zenekar, Oláh Gergő, Havas Lajos – Bolyki András, a Helyes_Beat, az Új forrás Etno-Gospel, a Magidom, Sillye Jenő, Cserpes Abigél Sára, az Unless zenekar, Durkó Heléna - Ferencz Péter, a Pünkösdi Zenei Misszó, Petrőcz Rafael Mikes (Tibes) és Pajor Tamás. 

A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

Szikra-díj, a keresztény zene ünnepe!

 

A 2019-es Szikra-díj döntősei:

Legjobb dal:

 1. Szoboszlai Lea Mónika – Fontos dolgok
 2. Oláh Gergő – Hozzád bújnék
 3. Keresztkérdés – Az álom is elég
 4. The Sign – Tékozló
 5. Cserpes Abigél Sára – Joy

 

Legjobb dicsőítő dal:

 1. Révész Dániel – Méltó Jézus
 2. Fóris Rita – Hozzád jövök
 3. PZM – Élek

 

Legjobb előadás:

 1. Tóth Kata – Egy lépést teszek
 2. Magidom – Királydráma
 3. Staykids – Bone of my bones

 

Legjobb dalszöveg:

 1. Benyhe Róbert – Királydráma
 2. Szoboszlai Lea Mónika: Fontos dolgok
 3. Kübler Dániel – Nem véletlen
 4. Gerissimo – Eső
 5. Madarász Noémi – Mégis

 

Legjobb videóklip:

 1. Hidden Kingdom: Az idő
 2. Keresztkérdés: Száraz Lábbal
 3. Unless: Változás

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing