Szikra 2019 – Díjazták a keresztény könnyűzene tehetségeit

2019.02.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Nyolcan vehettek át elismeréseket a keresztény könnyűzene ünnepén, a Szikra Gálán. A 2019-es Szikra-díjat öt kategóriában adták át, emellett egy közönségdíjat, egy életműdíjat és egy külön díjat is odaítélt a szakmai zsűri, a Várkert Bazárban megrendezett eseményen, pénteken.

Immáron harmadik alkalommal hirdették meg a keresztény könnyűzene legrangosabb seregszemléjét, a Szikra-díjat. A szakmai zsűri öt kategóriában – legjobb előadás, legjobb dal, legjobb dalszöveg, legjobb dicsőítő dal, legjobb videóklip – választotta ki a shortlistre jutott produkciókat. A közel 100 nevezésből 15 produkció jutott a döntőbe, közülük választotta ki a zsűri, az adott kategória végső győztesét.

A legjobb dal a The Sign Tékozló című felvétele, a legjobb dicsőítő dal Fóris Rita Hozzád jövök című dala, a legjobb előadás a Magidom és a Királydráma lett, a legjobb dalszövegért járó elismerést Kübler Dániel kapta a Nem véletlen című szerzeményért, a legjobb videóklip kategória győztese Pátkai Benjamin és Petrőcz Raffael lett, a Hidden Kingdom Idő című dalának videóklipjéért. A zsűri idén az életműdíjat Győri János Sámuel evangélikus lelkésznek ítélte oda eddigi munkásságáért. 

A közönség díjat a beérkezett szavazatok alapján a Keresztkérdés zenekar vehette át a Száraz lábbal című felvételért. A szakmai zsűri egy különdíjat is átadott, ezt a FOURisFive nevű formáció kapta.

A szakmai zsűri tagjai Bolyki György zenész, producer, a Szikra Projekt vezetője, Gável Gellért író, dalszerző, gitárművész, Madarász Isti filmrendező, forgatókönyvíró, Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontembere voltak. A zsűri elnöke Horváth Gergely, rádiós műsorvezető, író és az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Kollégiumának tagja volt.

A kategória-díjakat, az életműdíjat, a közönségdíjat valamint a különdíjat egy ünnepélyes díjátadó gála keretén belül, 2019. február 22-én, a Várkert Bazárban adták át. Az eseményen fellépett Caramel, Mező Misi, a Bolyki Balázs és Bolyki Soul & Gospel Kórus, Anima Soni, a Gável testvérek és a Pünkösdi Zenei Misszió.

A Szikra-díjat eddig két alkalommal, 2016-ban és 2018-ban ítélték oda, a legkiemelkedőbb keresztény könnyűzenészeket díjazva. Szikra-díjjal büszkélkedhet többek között Pajor Tamás, Oláh Gergő, Havas Lajos – Bolyki András, a Helyes_Beat, az Új forrás Etno-Gospel, a Magidom, Sillye Jenő, Cserpes Abigél Sára, az Unless zenekar, Durkó Heléna - Ferencz Péter, a Pünkösdi Zenei Misszó, Petrőcz Rafael Mikes (Tibes) és a Keresztkérdés zenekar. 

A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

Szikra-díj, a keresztény zene ünnepe! www.szikraprojekt.hu

 

A 2019-es Szikra-díj díjazottjai

Legjobb dal kategória győztese: The Sign – Tékozló

 

A kategória shortlistre jutott produkciói:

Szoboszlai Lea Mónika – Fontos dolgok

Oláh Gergő – Hozzád bújnék

Keresztkérdés – Az álom is elég

Cserpes Abigél Sára – Joy

 

Legjobb dicsőítő dal kategória győztese: Fóris Rita – Hozzád jövök

 

A kategória shortlistre jutott produkciói:

Révész Dániel – Méltó Jézus

PZM – Élek

 

Legjobb előadás: Magidom – Királydráma

 

A kategória shortlistre jutott produkciói:

Tóth Kata – Egy lépést teszek

Staykids – Bone of my bones

 

Legjobb dalszöveg kategória győztese: Kübler Dániel – Nem véletlen

 

A kategória shortlistre jutott produkciói:

Benyhe Róbert – Királydráma

Szoboszlai Lea Mónika: Fontos dolgok

Gerissimo – Eső

Madarász Noémi – Mégis

 

Legjobb videóklip: Pátkai Benjamin és Petrőcz Raffael  (Hidden Kingdom: Az idő)

 

A kategória shortlistre jutott produkciói:

Keresztkérdés: Száraz Lábbal

Unless: Változás

 

Életműdíj

Győri János Sámuel

 

Közönségdíj

Keresztkérdés: Száraz lábbal

 

Különdíj

FOURisFive

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing