Sziget - Sia és Noel Gallagher is fellép

2016.03.10. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Sia, Noel Gallagher, a Crystal Castles, Jake Bugg, Travis Scott, az UNKLE és az Oscar and the Wolf is fellép az idei Sziget fesztiválon augusztus 10. és 17. között - közölték a szervezők szerdán.

Az egyik legtehetségesebb ausztrál dalszerző-énekesnő, Sia (Sia Kate Isobelle Furler) nevéhez fűződik 2014 egyik legnagyobb slágere, a neten több mint egymilliárdos nézettséget elért Chandelier. Az epikus popdalairól ismert előadót a Szigeten láthatja először a magyar közönség.

Noel Gallagher egykori britpop zenekara, a kultikus Oasis 2000-ben már járt a Szigeten, a gitáros-dalszerző azonban akkor a fivérével, az énekes Liammel megromlott viszonya miatt nem jött el. A zenész azóta Noel Gallagher's High Flying Birds elnevezésű együttesével két nagysikerű albumon van túl, augusztusban a nagy Oasis-slágereket is előadja.

Öt év után tér vissza a Szigetre a kanadai Crystal Castles, Ethan Kath dalszerző-producer projektje, amely 2008-ban robbant be. A csapatból két éve vált ki Alice Glass, a Frail című dalt tavaly egy új énekesnővel, Edith Frances-szel rögzítették. Szintén visszatérő a két év után újra fellépő brit Jake Bugg. A még mindig csak 22 éves énekes, gitáros, dalszerző egyedi hangvételű inde-folk rock zenéjével lett Nagy-Britannia egyik legkeresettebb fiatal előadója; júniusban harmadik albuma jelenik meg. Szintén érkezik az óbudai fesztiválra a tehetséges amerikai rapper-dalszerző-producer, Travis Scott, valamint egy mexikói fellépő, a rap-metálban utazó Molotov, amely tavaly volt 20 éves.

A technikás brit drum'n'bass dj-producer, Wilkinson szinte állandó vendég a magyarországi rendezvényeken, a kanadai dj és producer, Excision basszusközpontú, kíméletlen dubstep anyagait fogja bemutatni, és jön a nemrég kislemezzel jelentkezett holland dj-producer, Dyro is.

Az elektronikus zenében sajátosan egyedit alkotott brit UNKLE 1998-as debütáló albuma, a Psyence Fiction ma már hivatkozási pont, a csapat később a hiphoptól egyre inkább a rock, a house, a pszichedélia felé vette az irányt. A fellépők között lesz a gyönyörű hangú norvég Aurora Aksnes, aki már 16 évesen, három évvel ezelőtt saját dallal jelentkezett, első albuma pedig ezen a héten jelenik meg. Európa friss kedvence, a 2010-ben alakult belga Oscar and the Wolf melankolikus zenéjében a neosoul, az R&B, az elektronika és a finom popzenei elemek egyaránt megtalálhatóak. A toulouse-i születésű francia dalszerző-énekesnő, Jain tavaly megjelent Zanaka című bemutatkozó lemezével érkezik a Sziget Fesztiválra, a londoni producert, William Phillipset rejtő Tourist pedig idei slágerével, a To Have You Backkel.

 

 

 

MTI 2016. március 9., szerda 12:05


Cikkajánló
- Naptárba beírni: Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás!
- Zöldülnek a vállalatok!?
- BGE-s sikerek az első magyar egyetemi gasztronómiai kupán
- SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP – NEGYEDSZER
- Régi szokások új köntösben - Gyümölcsöző gasztro-kulturális együttműködés Kalocsa és Kúla között

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing