Szerelmes, torkos és gondoskodó – február a Dunyhában

Február az a hónap, amelyet talán a legkevésbé várunk az év során. Már épp elég a télből, akkor is, ha idén igazából nem jutott ki belőle nekünk, de már nagyon vágyjuk a tavaszt, a napfényt, a kirándulásokat. Viszont jó hír, hogy ezt a 28 napot már könnyű kibírni, sőt rengeteg jó dolog is vár ránk ebben a hónapban, például Adyligeten, a Dunyha Vendéglő jóvoltából.

Kezdjük mindjárt a gondoskodással. A hideg télben és azon kívül is szívet-lelket melengető kezdeményezéssel rukkol elő az étterem, amely családbarát jellege mellett a kutyabarát jelzőt is kiérdemelte, hiszen ide négylábú kedvenceinkkel az év minden hónapjában bátran megérkezhetünk, szívélyes fogadtatásra találunk. A Dunyha azonban ezúttal azokra a kutyusokra is gondol, akiknek nincs ilyen jó soruk, így takaró-gyűjtést indít. A kérés úgy hangzik, hogy a Dunyhában lehet leadni takarót, plédet, pokrócot, törülközőt vagy egyéb textíliát, amely alkalmas lehet arra, hogy árva kutyák ideiglenes lakhelyét tegye melegebbé, otthonosabbá. Az akció kedvezményezettje a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete, akik 2006 óta mentik és segítik a kutyusokat Budapest II. kerületében, és a főváros budai vonzáskörzetében, Solymártól és Nagykovácsitól egészen a Pilisig illetve Csobánkáig. Ideiglenes befogadóknál és panzióknál helyezik el a talált és elveszett kutyákat, segítenek az igazi vagy az új álomgazdit megtalálni számukra. Munkájukhoz természetesen más segítség is jól jön, az egyesület honlapján minden információ megtalálható a kapcsolatfelvételhez, illetve az örökbefogadható tündéri kutyusok képe is itt nézhető meg: www.pilisbudaikutyasok.hu .

A Dunyha Vendéglőben február során várják mindazokat a felajánlásokat, amelyek takaróval, illetve a fent említett tárgyakkal segítik a kutyák gondozását, és cserébe minden adományozónak egy forró italt adnak ajándékba, teát, kávét, kakaót, forralt bort.

 Dunyha és én. HOL Magazin 2014.

Évek óta hagyomány a torkos csütörtök megünneplése a magyarországi éttermekben. A torkos csütörtök régi magyar népszokás szerint igazából nem más, mint a farsang különleges napjainak egyike, amikor is a közelgő nagyböjt előtt ezen a napon megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni. Az újkori módi szerint ez a nap inkább arra alkalmas, hogy az 50 %-os kedvezménnyel igénybe vehető ételfogyasztásnak köszönhetően többen jussanak el étterembe és többeknek legyen módjuk kipróbálni, megkóstolni különlegességeket. A Dunyha Vendéglő idén extra figyelmességgel kedveskedik a vendégeknek: a hivatalos, március 6-i dátum mellett február összes csütörtökjén, azaz 6-án, 13-án, 20-án és 27-én is 50 %-os áron fogyaszthatják a vendégek a Dunyha téli étlapjának különlegességeit. Ráadás ajándék, hogy egy nyereményszelvény kitöltésével minden vendég részt vehet egy sorsoláson, amikor is a hivatalos március 6-i alkalomra 2 fő teljes étel- és italfogyasztását nyerheti meg. Nem rossz ajánlat, ugye?

 Kedvezmény a Dunyhában. HOL Magazin 2014.

És még mindig nincs vége a februári meglepetéseknek! Bár sokan nem fogadják el az angolszász ünnepkörből meghonosított Valentin-napot, a Dunyha úgy gondolja, hogy azért a szerelmeseket illik különleges ajánlatokkal várni, így február 7. és 14. között igazi Szerelmes hét lesz a Dunyhában.

Külön menüvel kedveskednek a hölgyeknek és az uraknak, bár ízlés szerint természetesen bárki bármelyik ételsort választhatja, a desszert amúgy is közös lesz, csak úgy, mint a fogások mellé felszolgálásra kerülő francia pezsgő eper-jégkockákkal. A menü pedig a következő:

 

Női menü:

• Gyümölcsös libamáj terrin grillázzsal

• Melengető birsalmaleves fahéjhabbal és mandulapirítóssal

• Rozé libamell sült céklás rizottóval

 

Férfi menü:

• Bélszín carpaccio tökmagolajos rukkolával

• Konyakos erőleves fürjtojással

• Préselt császárhús rakott burgonya körettel és vargánya pecsenyelével

 

Közös desszert:

• Forralt boros Panna Cotta

 

Az igazi ráadás pedig itt is nyereményjáték segítségével érkezik: a szerelmes hét menüjét fogyasztó párok közül egy szerencsés megnyerhet egy ajándék éjszakát (szállást és reggelit) a Petneházy Clubhotel egyik hangulatos házikójában. Az ajándék éjszakáról február 17-én, e-mailben értesítik a nyertest, aki március 31-ig veheti igénybe nyereményét.

Bővebb információ az akciókról és az asztalfoglalásról a honlapon: www.dunyha.hu


Cikkajánló
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing