Szent Mihály Napi Búcsú

2012-09-30 09:30 - 2012-09-30 20:00

A népi hagyományban ez a nap a kisfarsang időszakának kezdőnapja, a lakodalmak ideje, mely Katalin-napig tart. Mihály napjától várták az emberek az időjárás hidegre, téliesre fordulását: „Szent Mihály öltöztet, Szent György vetkőztet.” Ettől a naptól nem volt szabad az ágyneműt az udvaron szellőztetni. A nap a betakarítás befejezésének, a gazdasági ügyletek elszámolásának jelképes napja is.

A Mihály-napot tizenkilencedszer köszönti búcsúval a XIII. kerület. A Szent Mihály Plébánia kertjében az ünnepi istentisztelet előtt tűzoltózenekar köszönti az érkezőket, majd megnyílik a Civilek sora, a Fogadó Szent Mihályhoz, a Mihály-napi vásár, Mihály Mester Birodalma (fazekas, gyertyamártó, nemezelő, papírmerítő, rongyékszer-készítő, tűzzománcos, zsinórkészítő mesterekkel). A gyerekek Misi-udvarában Misi mókus vendégeiként a Tücsöksátorban, bábszínházi előadásokon, Miska Vidámparkjában tölthetik az időt. A nagyszínpadon a Csepp Színház az Óz, a Nagy Varázsló és a Hotel Mentol dalaiból ad műsort, lesz canne de combat és labdazsonglőr-bemutató, táncosok. Fellép a Csuka Mónika Énekiskola, a Jazz and More kórus, a Jazz Qualititativo és A harmonika virtuózai együttes.

Köszöntjük a Mihályokat, nyereményre váltjuk a napközben összegyűjtött Mihály-tallérokat és Mihály-bankókat, vándorlegények kalauzolják az érkezőket, malacbanda játszik, s kiemelkedő eseménye lesz a búcsúnak a tűzoltóverseny.

Időpont: szeptember 30., vasárnap 9.30-20.00

A belépés díjtalan!

Helyszín: a Babér utcai templom kertje 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing