Szent Márton napi brunch a Corinthiában
Szent Márton napja hagyományosan nagy lakoma napja.
A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy nélkülöző koldusnak.

Jóságáról még életében legendák keringtek, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt. A szárnyasok azonban gágogásukkal, szárnyuk verdesésével óriási zajt csaptak, így elárulva Márton rejtekhelyét. Mártont 371-ben püspökké szentelték és haláláig, 398-ig Tours-ban segítette a rászorulókat.
Egy másik változat szerint ez a hagyomány a római időkre nyúlik vissza. November 11-e a naptárban ősidők óta a téli évnegyed kezdő napja: megkóstolták az új bort és az új termés is kitartott bőven, így nagy eszem-iszomot tartottak, hogy jövőre is jó termés legyen mindenhol.
A Corinthia Hotel Budapest Brasserie & Atrium éttermében is a libasülté lesz a főszerep, de természetesen nem maradhat ki az őszi ínycsiklandó ízek közül a libamáj sem, melyet pompás újborral kísérhetnek le. A közeledő csípős hideg időre válazul forralt borral és sült gesztenyével melegíthetik a testet és lelket vendégeink.
Időpont: 2013. november 10. 12:00-16:00
Ár: 8,900 Ft/fő, 50% kedvezmény gyermekeknek (6-14 éves kor között), 6 év alattiaknak ingyenes.
További információ és asztalfoglalás: cuisine.budapest@corinthia.com : +36 1 479 4850