Szent István napok Pécsváradon

A Mecsek legmagasabb pontján fekvő Pécsvárad, hazánk egyik legősibb, gazdag történelmi múltú települése, színvonalas program-sorozat helyszíne a Szent István Napok keretében.
A Szent István Napok a Pécsváradi Várban rendezvénysorozat több mint két évtizedes múltra tekint vissza. 

A település önkormányzatának, intézményeinek és civil szervezeteinek összefogásával megvalósuló gazdag programkínálat, melyben a kiállításoktól a népünnepélyig, színházi előadásoktól a néptánc bemutatókig, komoly- és könnyűzenei koncertektől a gyermeknapig válogathatnak az érdeklődők.

A vár

A Pécsváradi várat, mint bencés monostort, Szent István király alapította. Első apátja, Asztrik hozta el a koronát a keresztény vallást meghonosító államalapítónknak Rómából. A vár legértékesebb része a 11. századi várkápolna, melynek felszentelt altemplomában látható az ország legrégebbi freskója.

A várban rendszeresen szerveznek gyerek íjászatot, és az előre bejelentkezőknek a vár úrnője elemózsiás csomagot készít, és az útravaló mellé térképet ad, mellyel másfél órás gyalogtúrával elérhető a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő. Kilátójából fenséges a panoráma. A várszállóban és étteremben meleg fogadtatásban van részük mindazoknak, akik nem a luxust keresik, hanem a hely szellemének élményét tudják értékelni.

Szent istván Napok Pécsvárad. HOL Magazin 2013.

Szent István Napok

Idén a pécsváradi várban július 19-én indult a Szent István Napok rendezvénysorozat a XIII. Pécsváradi Ifjúsági Fesztivállal, és augusztus 24-én lesz a hagyományos záróesemény, a Kígyós Sándor Emlékkör találkozója. Valamivel több, mint egy hónap alatt kéttucat kultúresemény kövezi egymást, különleges színházi vendégjátékokkal, izgalmas tárlatokkal, és sokat ígérő koncertekkel.

A várszínházban látható lesz A bolond lány című krimi Koncz Gábor ral és Kautzky Armanddal a főszerepben, Dés László és Koltai Róbert Sose halunk meg című musicaljét pedig a veszprémi Pannon Várszínház mutatja be. A koncertek sorában Halász Judit érkezik augusztus 4-én a "Csiribirivel", fellép a Pécsváradi Big Band, az UniCum Laude és a BorCanto együttest is. Emellett kiállítás nyílik baglyokról, szalmafonók munkáiból (sőt, nemzetközi szalmaművészeti szaktábort is szerveznek), faszobrokból és fotókból.

A gyerekeket lovagi torna szórakoztatja, továbbá a zengővárkonyi táncosok és a német nemzetiségi csoportok is színre lépnek. Várvásár, utcabál, népünnepély – minden hétre jut legalább három különleges program.

Szent István Napok Pécsvárad. HOL Magazin 2013.

Programajánló:

Pécsváradi Big Band koncert 2013. augusztus 2. péntek 18.30 óra Helyszín: Pécsváradi Vár (Esőhelyszín: Művelődési Központ)

„Csiribiri” – Halász Judit koncertje felnőtteknek és gyermekeknek, augusztus 4. vasárnap18.00 Pécsváradi Vár (esőhelyszín: művelődési központ)

Marcel Achard: A bolond lány krimi-vígjáték a budapesti Körúti Színház előadásában Augusztus 7. szerda 20.30 Pécsváradi Vár VÁRSZÍNHÁZ

A Vár napja Lovagi tornával, gyerekjátékkal, felnőtt-előadással, várkarolással, vezetett vársétával, gyógynövényes játékokkal, gabonajátszóval, megemlékezéssel a várkápolnában. Szellemi csata a középkori szellemiség központjában – látványos élő sakkjátszma. Tűzzsonglőrök. Várvásár – őstermelői piac, kézműves vásár, bolhapiac, befőtt cserebere. Augusztus 11. vasárnap 10.00 - 17.00

Dés László - Nemes István - Koltai Róbert - Nógrádi Gábor: Sose halunk meg - musical a veszprémi Pannon Várszínház előadásban. Augusztus 13. kedd 20.30 Pécsváradi Vár VÁRSZÍNHÁZ

BorCanto együttes Augusztus 21. szerda 20.30 Pécsváradi Vár VÁRSZÍNHÁZ (esőhelyszín: művelődési központ)

Részletek és a teljes program: http://www.pecsvarad.info.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=50&Itemid=80


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing