Százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway

2013.12.19. | Kategóriák: Éttermek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway – közölte Sempers Katalin, a franchise rendszerben működő gyorsétteremlánc területi képviselője pénteken, Szegeden.
Az első Subway 1965-ben nyílt az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Bridgeportban, jelenleg pedig 103 országban több mint negyvenezer étterem tartozik a lánchoz – ismertette a szakember a szegedi egység megnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Az éttermek kizárólag franchise rendszerben üzemelnek. A Subway három éve már a világ legnagyobb gyorsétteremlánca, megelőzve a McDonald's-ot – tette hozzá.

A márka 2005 óta van jelen Magyarországon, a szegedi a tizennegyedik étterem az országban. Januárig még három új étterem nyílik Budapesten – tudatta a területi képviselő. A Subway folyamatosan keresi az új franchise partnereket és a megfelelő helyszíneket.

A 20 és 140 négyzetméter közötti alapterületű egységek kialakítása – más gyorsétterem láncokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb – 25-35 millió forintos befektetést igényel. Egy-egy üzletben 12-15 alkalmazottat foglalkoztatnak – közölte a szakember. Hozzátette: a magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.

 

 

MTI 2013. december 13., péntek 17:06


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing