Százmilliós fejlesztés a patcai Katica Tanyán

Átadták Dél-Dunántúl meghatározó turisztikai létesítménye, a Katica Tanya Élményközpont 100 millió forintból megvalósult fejlesztését a Somogy megyei Patcán szerdán.

A beruházás keretében megépült Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja, egy Magyarországon egyedülálló, 300 négyzetméteres vizes játszótér, és elkészült a telibe-találda, ahol szivacslabdákat kilövő ágyúkkal lehet játszani. Megújult az élményközpont több száz állatnak otthont adó állatsimogatója, a gyermekek pedig "mesevonattal" is felfedezhetik a tanyát és környékét, a látogatók tájékozódását új információs pontok is segítik.

Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: a nemzeti össztermék 10 százalékát a turizmus adja, ami Kaposváron és környékén is érzékelhetően fejlődik. A zselici falvak kisebb-nagyobb attrakciói hozzájárulnak a vendégforgalom élénkítéséhez, a bevételek növeléséhez, a munkahelyteremtéshez, az egészség megőrzéséhez - jegyezte meg.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség dél-dunántúli regionális marketingigazgatója elmondta: a régió legnagyobb vendégforgalmú létesítményei, a pécsi székesegyház, a Zsolnay-negyed, vagy a gyógy- és termálfürdők évente 125-150 ezer vendéget fogadnak, ezt követi a még mindig szűk, 60-80 ezer látogatóval büszkélkedő kör, amelybe a Bikali Élménybirtok, vagy a több szakmai díjat nyert Katica Tanya is tartozik.

Handó János, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa az MTI-nek elmondta: a 12 hektáron elterülő élményközpont építését másfél évtizede kezdték el, eddig 700 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből.

A 70 százalékban a maga által megtermelt energiával működő, saját víztisztító művel is ellátott, egész évben nyitva álló, 16 embert foglalkoztató élményközpont száznál több természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő élményelemet kínál - közölte.

A tulajdonos elmondta: a vállalkozás 2008 óta rentábilis, a nyereséget teljes egészében visszaforgatják, fejlesztésekre költik. Reményét fejezte ki, hogy legújabb beruházásuknak köszönhetően a vendégforgalom évi 65 ezerről 75 ezerre nő.

 

 

 

MTI 2016. június 22., szerda 13:25


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing