Szállodát épít Makó

Az új Hagymatikum Fürdő közvetlen szomszédságában az egykori Kállai Kollégiumból alakítanak ki szállodát Makón. A beruházás 700 millió forintba kerül, amelynek jelentős része uniós támogatás - jelentette be a település polgármestere csütörtökön a Maros-parti városban.

Buzás Péter (MSZP) elmondta: a fürdő szomszédságában hamarosan megnyíló szálloda régi adóssága a városnak, hiszen a turizmushoz igényes szálláslehetőség is kell, amely a Bodrogi Bau cégcsoportnak köszönhetően rövid időn belül meglesz. A fürdő közelében több önkormányzati ingatlan is található, amelyet érdemes szállodaként hasznosítani. A régi Városháza, a Korona Szálló és a kollégiumi épületek közül a Kállai Kollégium is jó helyszín. Ez utóbbit, az 1927-ben épült, neogótikus, ötszintes épületet vette meg most 70 millió forintért a várostól a beruházó hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau cégcsoport tagja, az SK Kft.

Itt 2014-ben kialakításában négycsillagos, értékesítésben háromcsillagosként értékelt szálloda nyílik. Az ingatlan a Makovecz tér mellett, a Hagymatikum Fürdőtől alig 50 méterre található. Bodrogi Ferenc, az SK Asztalos, Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője elmondta: a 700 millió forintos beruházási költségből 489 millió forint uniós támogatás. Az épület valamivel több mint 2 ezer négyzetméteres. A szálloda a tervek szerint 37 szobás lesz, 74 szálláshellyel. A beruházás befejezését a cég 2014 novemberére vállalta, de reményeik szerint már tavasszal befejezik, hogy a nyári szezonban nyitni tudjanak.

MTI 2012. december 6., csütörtök 18:54


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing