Szallas.hu: a második negyedévben 15 százalékkal bővült a belföldi turizmus

2017.07.13. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Tizenöt százalékkal nőtt a belföldi turizmus a második negyedévben, az első negyedévi 8 százalékos bővülést követően, és az előfoglalások alapján a következő negyedévben is kétszámjegyű növekedés várható - derül ki a Szallas.hu portál legfrissebb elemzéséből.

Kiemelik: az újabb rekord mértékű bővüléshez a négynapos húsvét és a pünkösd járult hozzá, a legtöbb vendég Budapestet, Siófokot és Egert választotta.

A forgalom növekedése már az év eleji előfoglalások alapján biztosra vehető volt, de átlagon felül növelte a forgalmat a húsvét, az április-június közötti negyedév legtelítettebb napja a pünkösdi hosszú hétvége szombatjára esett - mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője a közleményben. A legjelentősebb emelkedést a 3 napra szóló foglalásoknál mérték a Szallas.hu szakemberei, itt 20 százalékos volt a növekedés.

A nyári hónapokra már több az előfoglalás, mint az előző évben ilyenkor, ennek alapján akár újból kétszámjegyű bővülést mérhetnek. Július 17-re a telítettség 90 százalék feletti, az augusztus végéig tartó időszakban az előfoglalások alapján egyébként Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula került a top 3-ba. A Szallas.hu adatai szerint az autóval megközelíthető külföldi nyaralóhelyek közül Horvátország lesz a magyarok alternatívája a Balatonra: a legtöbb foglalás ugyanis 3 horvát településre - Vir, Crikvenica, Zadar - érkezett be június végéig.

A április-június között legtöbben apartmanban, vendégházban, illetve 3 csillagos szállodában foglaltak szobát, de minden szálláshelytípusban nőtt az átlagos foglalási érték. A többség az 50 ezer forint alatti kategóriában üdült, ide szólt a foglalások 80 százaléka. Átlagosan 9,5 százalékkal fizettek többet a második negyedévben egy-egy pihenés alkalmával, mint tavaly ugyanilyenkor. A belföldi turizmus bevételi rekordjában szerepe volt a SZÉP-kártyának is, ami 3 százalékkal gyakrabban került elő fizetéskor: minden ötödik vendég ezzel egyenlítette ki a számlát - ismertette Szigetvári József.

 

 

 

 

MTI 2017. július 12., szerda 11:09


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing