Sütőtök-napok a Dunyhában

Az ősz csalhatatlan jele, amikor megjelenik a piacokon a sütőtök.
Ezt a kitűnő zöldséget hosszú évtizedeken át főként bébipapi elkészítéséhez használták, vagy hosszú téli estéken melengettük magunkat némi sült tökkel.
Pedig joggal nevezhetjük a sütőtököt őszi sztárzöldségnek is, hiszen rendkívül változatosan és finoman készíthető el.

Fontos, hogy mindig fényes, feszes darabokat válasszunk ebből a narancssárga finomságból, amely ily módon sokáig friss marad. A sütőtök, ez a vitamin- és ásványi anyagbomba kalcium, cink, magán, réz, vas, foszfor, karotin, A, B1, B2, B6 és C-vitamin, valamint folsav tartalmával igen jó hatással van egészségünkre, segít a meghűléses betegségek megelőzésében és kezelésében, szépíti a bőrt, segíti az emésztést, szóval nincs mese, enni kell, minél többet. És minél finomabban! A sütőtök alapvetően ugyebár édeskés, de remekül fűszerezhető, gyömbér, szerecsendió, sáfrány, curry, vanília – mind-mind remekül illik hozzá.

Sütőtök-napok. HOL Magazin 2013.

Bár sokan berzenkednek kis hazánkban az angolszász ünnepek honosításától, azért vitathatatlanul egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is a Halloween. Az ősi kelta hagyományok nyomán ápolt boszorkányos éjszakára is lehet készülni, de az adyligeti Dunyha Vendéglő most alaposan megelőzi a hivatalos napot is. Nem tököltek sokat, elkészítették „tökös” ajánlatukat, amelyet már október 17. óta, egészen október 31-ig lehet menüben, vagy fogásonként tesztelni Budapest első libaéttermében. A közelgő Halloween-ra való tekintettel pedig szeretnék megrendezni a Dunyha sütőtök-kiállítását is. Így azok a vendégek, akik a sütőtökös menü megkóstolására úgy érkeznek, hogy magukkal hoznak egy dekorált dísztököt, megkapják a vendéglő 10 %-os kedvezményre jogosító partnerkártyáját. A gyermekvendégek jutalma ajándék habos kakaó. A tökkel érkező sütőtökrajongók pedig egy-egy sorsjegyet is kapnak, hiszen október 31-e után sorsolással döntik el, hogy ki az a szerencsés, aki megkapja a Dunyha Sütőtöknapok nyereményét, amely lehet egy kétszemélyes vacsorameghívás, vagy egy szülinapi zsúr helyszín, mint ajándék a csemetéknek.

Szóval kicsik és nagyok, tökdíszítésre fel, lehet faragni, festeni, matricázni, szegecselni, a lényeg, hogy szép dísztökkel érkezzetek. A versenyző tököket bemutatjuk a vendéglő Facebook-oldalán is. A menüből pedig csak győzzünk választani, nagyon sok különleges finom sütőtökös fogás található benne! Jó étvágyat!

Sütőtök-napok. HOL Magazin 2013.

*

Gyömbéres, konyakos sütőtök krémleves, tökmagos haséval 950.-

Kevert saláta sütőtökös öntettel, kézműves sajtokkal, tökmagolajjal, friss fügével 1050.-

Sütőtökös rakott libamáj, balzsamos birsalma krémmel 1390.-

*

Rosé libamell sütőtökös rizottóval 1950.-

Libapörkölt sütőtökös házi nudlival 1690.-

Grillezett Tekeresvölgyi füstölt orda sütőtök kompóttal, tépett tökmagolajos zöldsalátán 1650.-

*

Tökös máglyarakás sült almában, karamellás habbal 890.-

Mákos-sütőtökös rétes mézes-fahéjas tejföllel 850.-

*

www.dunyha.hu

www.facebook.com/DunyhaVendeglo


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Fenntarthatósági díj az őriszentpéteri Pajta Étteremnek
- Ötven séf, ötven történet a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon
- Nyelv babérral - gasztronómiai szöveggyűjtemény
- Újra a Stand a legjobb étterem

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing