Stockholm új nappalija a város szívében, a Nobis Hotel átriumában

2014.10.15. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A svéd főváros szívében, a város legjobb éttermei, üzletei és múzeumai közelében található a Nobis Hotel, melyet a szálloda üzemeltetői Stockholm új nappalijának neveznek. A 8750 négyzetméteres, 201 szobás superior szállodát két XIX. századi lakóépület összeépítésével nyitották meg Stockholm központjában a Normalmstrongon.

A szállodát a svéd Claesson Koivisto Rune stúdió tervezte, az Ingatlantájoló szakértői számára meglepő módon nem skandináv, hanem inkább klasszikus, eklektikus stílusban, időtálló designt és impresszív építészeti megoldásokat alkalmazva. A szállodában egy 800 négyzetméteres közösségi tér kapott helyet, melyben egy klasszikus olasz étterem, a Caina, egy délutáni és egy éjszakai bár, az Arany Bár, egy kisebb Bistro, valamint a hotel igazi kuriózuma, a több emelet magas átrium alatt található előcsarnok kapott helyet. Az extravagáns előcsarnokban egy olyan közösségi teret hoztak létre, mely több, kisebb közösségi zónából, különálló nappaliból áll, mégis egységet alkot és teret ad az ideérkező vendégeknek arra, hogy könnyebben kapcsolatot teremtsenek egymással.

A szálloda további érdekessége, hogy 1973-ban ezen két épület egyikében történt az a bankrablás, melynek során az elkövetők, négy túszt ejtettek. A túszok és az elkövetők között meglepően jó kapcsolat alakult ki, melyet a pszichológiában, azóta Stockholm-szindrómának neveznek.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://freshome.com/2012/06/12/stockholms-nobis-hotel-merging-two-redesigned-19th-century-buildings/


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing