STIHL TIMBERSPORTS® Champions Trophy Budapest

A világ legkeményebb favágóversenye először Magyarországon!
Látványos show, hatalmas teljesítményű motorfűrészek, éles fejszék és már-már emberfeletti képességekkel rendelkező bajnokok… Talán így lehet a legpontosabban meghatározni azt a népszerű versenysorozatot, amelynek koronája a STIHL Timbersports Champions Trophy. Nem véletlen, hogy az eseményt a sportfavágás legjelentősebb versenyeként tartják számon. A megmérettetés a legnagyobb nézettséget, a legtöbb sajtómegjelenést a természetesen a legjobb versenyzőket, tudhatja magáénak. És ezek a bajnokok most hazánkban is bemutatkoznak! Hosszú idő után végre Magyarországra is megérkezik a világ első számú favágó versenye!

Ma már senki sem tudja, hogyan kezdődött pontosan… A feljegyzések szerint két tasmániai favágó folyton vetélkedett egymással. Mindegyikük a szakma legjobbjának tartotta magát. Hogy a kérdést végleg eldöntsék, fogadást kötöttek. A megállapodás szerint az a nyertes, aki előbb ledönt egy fát… A két favágó versengése volt a kezdete annak a fantasztikus versenysorozat kezdete volt, amelyet ma így ismerünk: STIHL Timbersports Series.

Favágóverseny. HOL Magazin 2014.

Az eseményen több számban mérik össze tudásukat a bajnokok. Elképesztő látvány, amikor egy kilencven köbcentis STIHL motorfűrésszel egy vastag tuskóból úgy darabolnak egyforma vastagságú korongokat a versenyzők, mintha csak szalámit szeletelnék a reggelihez. Egy másik számban 32 cm vastag rönköt aprítanak fel villámgyorsan fejszével. Hasad a fa, repül a forgács és a nézők alig hisznek a szemüknek. Szintén látványos feladat a közel fél méter vastag tuskó szeletelése egy kétméteres kézifűrésszel. De bármelyik másik kihívást említhetnénk, hiszen egytől-egyik izgalmas és szórakoztató versenyszámokról van szó.

STS favágóverseny. HOL Magazin 2014. 

Nehéz szavakkal leírni a STIHL Timbersports Champions Trophy hangulatát. Mindezt személyesen kell átélni, amit most Ön is megtehet május 17-én, Budapesten! A rendezvényre a belépés díjtalan.

Favágóverseny. HOL Magazin 2014.

Május 17-én Budapest lesz a helyszíne az egyik legizgalmasabb sportfavágó versenynek, a Champions Trophynak. A világ nyolc legjobb versenyzője küzd meg egymással, akik közt ott van Juhász István is. A Budai Vár Oroszlános Udvarában helyet kapó világdöntő igazi látványosság lesz.

A favágás egyet jelent a hagyománnyal, szenvedéllyel és szakértelemmel. Ez különösen igaz a STIHL TIMBERSPORTS® versenysorozatra, amely a sportfavágás legmagasabb szintű versenye. A sorozat kifinomult technikai tudást, emberfeletti erőt és kitartást követel meg a versenyzőktől. Május 17-én, Budapesten az egyik legizgalmasabb sportfavágó verseny tanúi lehetünk: a világ nyolc legjobb versenyzője küzd meg egymással a Champions Trophy első helyéért. A hosszú hónapokig tartó kemény edzések után a sportolók már kívülről-belülről ismerik borotvaéles fejszéiket és fűrészeiket. A világkupát 1985 óta rendezik, észak-amerikai helyszínek szereplésével. Európában 2005 óta van jelen a bajnokság, és évente egy alkalommal rendezik meg, mindig más helyszínen.

Több versenyszámban is meg kell mérettetniük magukat a legjobbnak járó díjért. Van, hogy a versenyzők egy 90 köbcentis motorfűrészt használnak, melynek segítségével a vízszintesen rögzített tuskóból a vágásra kijelölt részen egy alsó- és felsővágással két, előre meghatározott vastagságú korongot kell levágniuk. Egy másik versenyszám a már kidöntött fa fejszés darabolására épül, és az sem árt, ha valaki gyorsan és precízen tud a fejszével fát kivágni. Számtalan kihívás vár tehát a versenyzőkre, akik között ott van egyetlen magyarként Juhász István is, aki hazai színekben indul a megmérettetésen. Juhász István a legeredményesebb magyar versenyző, aki sporttörténelmet írva 7. helyezést ért el a tavalyi világbajnokságon, de idén már a győzelemért aprítja majd a fát.

Drukkoljunk neki május 17-én a Budai Várban!

 
   

Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing