Steiner Kristóf csinálja a “balhét” a Burger Marketben

2019.03.19. | Kategóriák: Éttermek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Burger Market hisz benne, hogy nyitottnak és környezettudatosnak lenni jó – ahogy egyre többen térnek át részben vagy fokozatosan a növényi alapú étkezésre, a Burger Marketben szeretnénk ízletes alternatívát kínálni mindenkinek. A folyamatosan növekvő vegán kínálatunk megálmodójának Steiner Kristófot kértük fel, akinek neve három bestseller szakácskönyvvel, teltházas főzőkurzusokkal és pop-up vacsorákkal, Tel Avivtól Cipruson át Londonig és persze Budapestig, elválaszthatatlanná vált a vegán életmódtól. Őt kérdeztünk meg.

Miért vegán?

“Túl azon, hogy a veganizmus egyértelműen a Z-generáció választott étel- és életmód trendje, sokkal több ennél: akik a növényi étrend mellett döntenek, saját egészségük és lelkiismeretük mellett a környezetet is óvják, hiszen a “plant based life” kisebb ökológiai lábnyomot hagy. A vegánok nem csak húst, de tejterméket, tojást sem esznek - azaz semmit, ami az állati szervezet kihasználásával párosul. Ám bármily szokatlanul hangzik, mindez nem kell, hogy lemondással járjon! Ezeket a burgereket nem azért raktam össze, hogy bárkit megtérítsek – sokkal inkább azért, hogy megmutassam: a veganizmus és a hedonizmus nem egymás ellentétei, mi több, kéz a kézben járnak.”  

 

“Yallah balagan!” - 100% vegan Middle East burger by Kristóf’s Kitchen @ Burger Market

A “balagan” rumlit, bulit, balhét, szépséges felfordulást jelent, a “yallah” pedig “gyerünk!”, “indulás!”, “megcsináljuk!”. Balagan van, ha elszabadul a party, balagan, ha már lefoglaltál egy repjegyet Tel Avivba, de még nem is kértél szabit, balagan, mikor valami brutálisan színes és sok, de legfőképpen balagan olyasmit tenni, amit korábban még senki sem. Ilyen a Steiner Kristóf konyhája által megalkotott, és a Burger Market séfje, Götz Zsolt együttműködésével elkészített büszkeségünk: a 100% növényi alapú, szuper laktató, 1001 ízű Middle East vegan burgerünk.

Mi van benne? Bár majdnem annyi titkot rejt, mint a holt-tengeri tekercsek (de annyit biztosan, mint egy átbulizott csütörtök éjszaka Ramallahban), most eláruljuk: a siniya a közel-keleti “pörkölt”: szaftos és füstös, pont ahogy szeretjük – mindezt burgerba gyúrtuk az 1001 éjszaka összes fűszereivel, illatozó lencsével, sült gyökérzöldségekkel. A ropogósra grillezett padlizsánbacont, fermentált uborkaszeleteket, és édes fehérhagyma szeleteket amba, jemeni mango szósz koronázza meg. Már csak a friss petrezselyemzöld és korianderzöld hiányzik… ja, nem! ;) Mindez vegán buciban, vagy külön kérésre, zsemle nélkül.

 

Kristóf titkos tippje: Csavarj rajta kedvedre: kérj extra guacamolet, és harapj mellé jalapenot.


Cikkajánló
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- Egy hét múlva rajtol a magyar Bocuse d'Or-csapat Tallinnban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing