Sportos őszi hétvége a Mátrában – idén először ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál

2017.09.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Az outdoor sportok szerelmeseinek kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál, amit idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeznek meg Galyatetőn 2017. szeptember 23-24-én.

Az év egyik legizgalmasabb hegyisport-rendezvényére várja a Magyar Természetjáró Szövetség az outdoor sportok és a túrázás kedvelőit. Az Országos Kéktúra és az aktív turizmus népszerűsítését célul kitűző ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivált az ország harmadik legmagasabb pontján, Galyatetőn, a Galyatető Turistacentrum melletti szabadtéri parkoló, illetve a közeli liget területén rendezik meg. A kétnapos rendezvényen lesz műfalas mászóverseny, közösségi jóga, látványos sportbemutatók, vezetett túrák a környéken, valamint a levetítik a Reel Rock hegyifilm-fesztivál legizgalmasabb filmjeit is. A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható! A programok két helyszínen a Galyatető Turistacentrum mögötti GTC Fesztiváltéren, valamint az innen kb. 200 méter távolságban fekvő parkban, a GTC Ligetben kerülnek megrendezésre.

 

Minden, ami mászás – Reel Rock Boulder Jam és szabadtéri filmvetítések

A Reel Rock Tour minden évben elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait és persze az év legjobb hegyisport-filmjeit. Szeptember 22-én, pénteken este szeretettel várják a versenyzőket és a nagyközönséget egy szabadtéri ’Warm Up’ Reel Rock filmvetítésre, hogy ráhangolódjunk a szombaton kezdődő 2 napos ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválra és a Reel Rock Boulder Jam falmászó versenyre!

A rendezvény központi programja a szombat-vasárnap zajló Reel Rock Boulder Jam. A GTC Fesztiváltéren, a Galyatető Turistacentrum felállított műfalon zajló mászóversenyre határon innen és túlról több mint 100 sportoló érkezik, akik a szombati selejtezők után a vasárnapi döntőben mérik össze ügyességüket és gyorsaságukat.

Szeptember 23-án, szombaton este egy rendhagyó, Reel Rock filmvetítéssel egybekötött mászóbulira várják az érdeklődőket. A Visual Europe jóvoltából különleges fényfestés lesz a Galya kilátón, majd a Best of Reel Rock filmvetítés keretében az elmúlt évek legjobb boulder és highline témájú filmjeiből készült válogatást láthatják a nézők a csillagos ég alatt felállított „szabadtéri moziteremben”. A vetítés után 22:00-től ugróversenyt rendeznek a kivilágított műfalon.

 

Kísérőprogramok – közösségi jóga, vezetett túrák és sportbemutatók

A mászóprogramokon túl a látogatók számos aktív, ill. outdoor sportprogramnak lehetnek szemlélői, vagy akár résztvevői, kipróbálói is.

Szombaton és vasárnap a mászókkal együtt közösségi jógával indíthatjuk a napot a Galyatető Turistacentrum közelében fekvő füves-fás területen, a GTC Ligetben.

A látványos mászóprogramokon túl a rendezvényen az Országos Kéktúra vonalán zajló ingyenes vezetett túrák és kirándulások várják az érdeklődőket a Magyar Természetjáró Szövetség és az I Love Mátra szervezésében.

Szombaton 11:00-től a Kék bércek kalandtúrán, 21:00-tól a Csillagtenger elnevezésű éjszakai relaxációs túrán, míg vasárnap 11:00-től egy interaktív Land-Art túrán vehetnek részt a túrázók az I Love Mátra túravezetőjével, Demecs Norbival.

A családokat és a gyerekekkel érkezőket rövidebb távon, a Mini-KÉK családi túrán kalauzolják a Magyar Természetjáró Szövetség túravezetői. A túrák a GTC Fesztiváltérről, a fesztiválszínpad elől indulnak. Szintén a gyerekeket várja mindkét nap az Egererdő Zrt. interaktív erdei foglalkoztatója is.

Különleges élménynek ígérkeznek a mászóverseny szüneteiben, szombaton és vasárnap több időpontban megrendezendő látványos sportbemutatók, illetve előadások is.

Napközben Fábián Márk többszörös Európa-és világbajnok extrém egykerekűs szórakoztatja bemutatójával az ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválra érkező közönséget. A látványos trükkök és ugrások tökéletes kombinációja a profi sportnak és a határok feszegetésének.

A highline sport és művészet is egyben. A két pont közé kifeszített kötélen végzett, egyensúlyfejlesztő gyakorlatok a sziklamászók körében terjedtek el először, ma már évente szerveznek “kötéltánc” világbajnokságot. Magyarországon is számos jeles képviselője van a sokszor több száz méter magasságban kifeszített kötélen való sétának. A Reel Rock Boulder Jam egyik kísérő programja egy rendkívül látványos highline bemutató a fákhoz rögzített, hozzávetőlegesen 20-30 méter hosszú highline hevederen.

A Gibbon Slacklines magyarországi csapata is képviselteti magát az ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválon. Gyertek el, és próbáljátok ki, hogy milyen – ha elsőre nem is több méter magasságban, hanem pár centivel a föld fölött – egy vékony, rugalmas hevederen egyensúlyozni! Remek móka, remek sport és remek kikapcsolódás. A Gibbon segítőkész, pörgős csapata mindenben a segítségetekre lesz – keressétek a sárga zászlót és a színes hevedereket a GTC Ligetben.

 

Miért ŐsziKÉK? – Kéktúra a középpontban

A rendezvény egyik célja a Galyatető Turistacentrum mellett vezető Országos Kéktúra (OKT) népszerűsítése is. A fesztiválra az OKT-t fenntartó Magyar Természetjáró Szövetség is kitelepül: a vezetett Mini-KÉK túrák mellett kéktúrás ajándéktárgyak, pecsételőfüzetek vásárlására lesz lehetőség, a Turista Magazinra előfizetőket és TEKA kártya (Természetjáró Kedvezménykártya) vásárlókat pedig ajándékkuponnal és nyereményjátékkal várják.

 

Ami szem-szájnak ingere – GTC Büfé, Galya kilátó, Hegyi Piac

A rendezvényen kóstolhatók a Galyatető Turistacentrum bisztrójának hegyi fogásai: a GTC büfében szabadtűzön főtt egytálételek, vaddisznóraguleves, borókás szarvasgulyás, mátrai lecsó, valamint kézműves vadburgerek mellett sok egyéb finomsággal várják a megéhező mászókat és látogatókat.

A Galyatető Turistacentrumtól és a Fesztiváltértől gyalog 5 perces sétával elérhető Galya kilátó a Péter hegyesén meghosszabbított nyitvatartással, szombaton reggel 8:00 és éjfél, vasárnap 8:00 és 21:00 óra között várja a mátrai kilátásban és a csillagfényes éjszakában gyönyörködni vágyókat.

A GTC Fesztiváltéren lévő hegyi piacon megtalálható lesz minden, ami a mászáshoz, természetjáráshoz és aktív hegyi sportokhoz hasznos lehet, partnereink a Mormota Túrabolt, a Petzl vagy a Mountain Hippy jóvoltából.

 

További információ és részletes program: www.oszikekfesztival.hu 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/141540196437853/ 

 


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing