Somlói Tavasz Fesztivál

A Somló-hegy lábánál található Nagyréten rendezik meg május 12-13. között a hagyományoknak megfelelően a Somlói Tavasz Fesztivált; a rendezvényen 14 élvonalbeli somlói borászat mutatja be borait, emellett színes programok várják a látogatókat.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az ország legkisebb borvidékének hagyományos fesztiválját, amelyet minden évben május második hétvégéjén tartanak - tájékoztatta Baráth Sándor, a rendező Somlói Tavasz Egyesület elnöke az MTI-t.

A programsorozat szombaton délelőtt a legnevesebb pincészetek bemutatkozásával veszi kezdetét; a látogatók megismerkedhetnek a jellegzetes somlói fehérborokkal, amelyek mellé kézműves sajtokat kínálnak. Hozzátette: belépőjegy nincsen, viszont május 12-én, szombaton teljes egészében levásárolható, fogyasztásra jogosító jegy megvásárlásával látogatható a rendezvén.

A Somlói Tavasz Fesztivál első napján a somlóvásárhelyi gyermek néptánccsoport mellett fellépnek a Magyarpolányi Művészeti Iskola diákjai, egyórás koncertet ad a Fláre Beás Zenekar. Este nyolc órától a Csík Zenekar lesz látható a fesztivál színpadán.

Vasárnap délután a Zagyva Banda és a magyarpolányi Apte Táncegylet közös, másfélórás lemezbemutató koncertjét élvezheti a közönség.

A szervezők több ezer vendégre számítanak a 8-as főút mellett található kéthektáros Nagyréten, ahol kézműves termékek, fanyűvő játékpark és gyermeklovagoltatás várja a családokat.

 

 

MTI 2012. május 9., szerda 4:00


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing