Sanghajban is bemutatkozott az idei borkínálat

2015.03.10. | Kategóriák: Gasztronómia, Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Üzletemberek és szakmai közönség előtt mutatkozott be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borkínálata hétfőn és kedden Sanghajban, komoly sikert aratva a kínaiak körében.
A nyolcféle, habzó-, fehér-, vörös- és desszertbort is felvonultató kínálatot Gál Helga, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója, az első magyar női sommelier mutatta be a sanghaji magyar főkonzulátus szervezésében.

A hétfőn a főkonzulátus épületében, kedden pedig az Ease Scent Wine Education sommelier iskolában megrendezett események teltházzal zajlottak, s a résztvevők részéről egyöntetűen pozitív visszajelzést kaptak.

A szakértő a borkínálat és neves borászatok bemutatása céljából 2001 óta járja a világot, a kormányzati ciklusokon átnyúló, Carton Hungaricum nevű program a minisztérium országimázs-építő programjának is része. A borokon keresztül Magyarországot, a magyar kultúrát is közelebb hozza az érdeklődő külföldiekhez, emellett pedig oktatási célja is van - mondta az MTI-nek a helyszínen Gál Helga.

A cél az, hogy a külföldiek, diplomaták és borászati szakemberek Magyarországot a minőségi borral azonosítsák. A borkóstolókon Gál Helga nem csupán az italokat ismerteti, hanem a magyar szőlő- és bortermelés történetébe, sajátosságaiba, magyar szokásokba is bevezeti a megjelenteket.

A külképviseletekre és a Balassi Intézetekbe kijutó borok listáját évente tízfős szakmai bizottság állítja össze, amelyet jelenleg Mészáros Gabriella vezet. Ez a bizottság három "borcsomagot" állít össze, ezek közül Sanghajban a superior mutatkozott be. A két sanghaji eseményt megelőzően Gál Helga Tokióban, a Foodex nemzetközi étel- és italkiállításon prezentálta a borokat, s az ottani nagykövetségen egy mesterkurzust is tartott a szakma japán képviselőinek.

 

 

MTI 2015. március 10., kedd 18:11


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing