Sajtótájékoztató a New York Café-ban „A koronatanú (Hetényi Károly évszázada)”

2011. szeptember 9-én, 11.00 órakor, a New York Café Fehér Szalonjában Kálloy-Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila filmjének sajtótájékoztatójára került sor. A filmet februárban mutatták be a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Nyugat Ma esemény részeként, de pénteken jelen volt a film főszereplője is a tájékoztatón. Az egy órás portréfilm a New York egykori főpincérének, az idén 90 éves Hetényi Károlynak a vendéglátóiparban eltöltött életét követi végig. Annak a koronatanúnak, aki felszolgálta a kávét és a „kis irodalmit” Karinthynak, Kosztolányinak és József Attilának is.

Hetényi Károly a New York Caféban. HOL Magazin 2011.

Karcsi bácsi elmeséli, hogy kezdődött mindez. Fiatalon megszökött egy barátjával az árvaházból és a New York portálján át nézték a kávéházi forgatagot. Tarján Vilmos „a tulaj” kijött és ahelyett, hogy elzavarta volna őket, megkérdezte ettek-e már aznap. Majd felajánlotta nekik, hogy a falikarok szidolozásáért cserébe vacsorát kapnak. Csak Hetényi maradt ott, de ő hosszú évekig. Újságkihordással kezdte és „főúr” lett belőle. Miután a Rákosi korszakban bezárták a New Yorkot több híres Budapesti étterem, szálloda és mulató pincéreként dolgozott.

Aki ott volt a sajtótájékoztatón, vagy látta a filmet – amit egy országos televízió műsorára tűzött szombat este – egy kedves, vidám és bölcs öregurat ismerhetett meg, aki mind a mai napig megőrizte gyermeki kíváncsiságát és naivitását.

A sajtótájékoztatón az egykori főúr egy 100% kedvezményt nyújtó VIP kártyát kapott ajándékba a New York Cafétól.

Az alkotók. HOL Magazin 2011.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing