Rövid beszámoló a MaReSz Napról

2011.03.31. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, MaReSz, Hírek

Március 29-én, második alkalommal rendezték meg a Magyarországi Rendezvényszervezők és - szolgáltatók Szövetségének szakmai napját. A rendezvény helyszínéül a Danubius Health Spa Resort Helia szolgált, a megnyitón közel kétszáz szakmabéli jelent meg.

A nagyszabású esemény megnyitóján Ganczer Gábor, a MaReSz elnöke mondott köszöntőt. Az ezt követő pódiumbeszélgetés meghívott résztvevői Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője, Csomós Miklós turizmusért felelős főpolgármester-helyettes, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, és Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ ügyvezető igazgatója voltak. A beszélgetés során elsősorban a rendezvényekkel kapcsolatos törvényi szabályozásról, illetve a rendezvényszervezés gazdasági, támogatáspolitikai kérdéseiről értekeztek.

MaReSz Nap 2011. Faragó Hilda. HOL Magazin 2011.

Az esemény következő emelkedett pillanata volt a MaResz Díj átadása, melyet idén Faragó Hilda vehetett át, aki a konferencia és kiállítás-szervezésben mutatott fel kimagasló és már sokat által méltatott teljesítményt.

A jelenlévők a következőkben is érdekes előadásokat hallgathattak meg. Előbb Airy Garrigosa, a Barcelona Convention Bureau igazgatójától, majd Ferenczy Anikó, a Magyar Kongresszusi Iroda igazgatójától ismerhettek meg beszámolókat, trendeket. Igen tanulságos volt például látni a több nagyságrendnyi különbséget a két szervezet pénzügyi támogatottságában.

A barcelonai meghívott előadása. MaReSz Nap 2011.

Ferenczy Anikó a MaReSz Napon 2011. HOL Magazin 2011.

Az ebédszünetet szekció előadások követték. Az első szekcióban az üzleti rendezvények felhasználói szemléletéről, valamint a környezettudatos rendezvényszervezésről, míg a másodikban a közösségi marketingről és a rendezvények biztonságáról és engedélyeztetéséről volt szó. Rövid kávészünet után a két szekció előadás folytatásában, olyan témák kerültek terítékre, mint a szakkiállítások válság utáni helyzete, vagy a rendezvények adó és ÁFA változásai.

A szekció-előadások részletes ismertetői hamarosan elérhetőek a HOL Magazin oldalain is. Figyelje oldalunkat a weben: www.holmagazin.hu

Semsei Rudolf. Maresz Nap 2011.

Molnár József mutatja be az új Budapest Kártyákat. HOL Magazin 2011.


Cikkajánló
- Event HUB - MaReSz rendezvényszakmai klubest a Symbolban
- Kiállítási lehetőség a rendezvényszervezők konferenciáján
- Jelentkezzen már most az EVENT TOUCH-ra!
- Event Touch konferencia a megújult Vigadóban
- Fent vagyunk a térképen

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing