Rost Andrea, Mrs. Columbo, Morningdeer az EU Pontban

2014.03.04. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Az Európa Pontban márciusban a nemek közötti egyenlőség és az anyaság és karrier kérdéseit járjuk körül Matheidesz Rékával, Vida Ágnessel, Rost Andreával, a Mrs. Columbo, valamint a Morningdeer közreműködésével.

Március 7-én este Matheidesz Réka, a WAMP és Vida Ági, a gazdagmami.hu alapítója osztja meg véleményét arról, hogyan lehet a gyermeknevelés mellett sikeres vállalkozást indítani, majd a Dányi Krisztina által vezetett budapesti experimentál-minimál avantpop Morningdeer együttes és a Fonogram-díjas Mrs Columbo jazzkoncertje szórakoztatja a közönséget.

A Lumière Filmklubban március 13-án 19:00 órától A Vaslady című filmet vetítjük. A 2011-ben a brit Phyllida Lloyd rendezésében debütált Margaret Thatcher életéről készült film kiválóan bemutatja, hogy a karrier és család egymást nem kizáró tényezők. Kritikusok szerint Meryl Streep karrierje eddigi legjobb alakítását nyújtotta a filmben, amelyet a szakma is díjazott, többek között a legjobb színésznőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjjal is.

Március 18-án Egy csésze Európa sorozatunkban Lettországa repülünk: bemutatjuk a Baltikum Párizsát, szecessziós épületeit, az UNESCO Világörökség részét képező belvárosát és világhírű skanzenjét és elmondjuk, hogy milyen programokkal csábítja a látogatókat Európa Kulturális Fővárosa, Riga. Díszvendégünk Imants Liegis, a Lett Köztársaság Nagykövete lesz. (Regisztráció: euinfo@eu.hu)

A hónap zárásaként március 20-án Rost Andrea, Liszt Ferenc-, Prima Primissima és Kossuth-díjas operaénekesnő lép színpadra az Európa Pontban. A koncert után a kétgyermekes énekesnő megosztja személyes tapasztalatait a résztvevő közönséggel az életről, családról, és hogy miként éli meg mindennapjait magyarként külföldön.

Az Európa Pont minden programja ingyenes, szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Részletes program:

Március 07. / péntek 19:30

Anyaság és karrier – Mrs. Columbo és Morningdeer koncert

A család és a karrier, a gyermekvállalás és a vállalkozás egyáltalán nem egymást kizáró tényezők. Erről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel:

- Matheidesz Rékával, a WAMP alapítójával és

- Vida Ágival, a gazdagmami.hu alapítójával

Utánuk a Dányi Krisztina által 2010-ben alapított budapesti experimentál–minimál avantpop formáció, a Morningdeer lép színpadra. Az estét pedig a Fonogram-díjas Mrs. Columbo zenekar könnyed jazzkoncertje zárja.

 

Március 13. / csütörtök 19:00

Lumière Filmklub – A Vaslady

Margaret Thatcher, Nagy-Britannia első női miniszterelnökének ikonikus élete a producereket is megihlette. 2011-ben a brit Phyllida Lloyd rendezésében debütált a Thatcher életéről szóló A Vaslady című film, amelyben a rendíthetetlen politikusnőt a filmes világ egyik legnépszerűbb színésznője, Meryl Streep formálta meg. A filmben már az idős, öregkori demenciával küzdő Thatchert láthatjuk, aki hosszú idő után úgy dönt, megszabadul elhunyt férje ruháitól. Mindeközben feltörnek a régi emlékek, egészen a gyerekkorától kezdve addig, amíg 1979-ben győzelemre nem vezeti a Konzervatív Pártot, és ő lesz a szigetország első női miniszterelnöke. Kritikusok szerint Meryl Streep karrierje eddigi legjobb alakítását nyújtotta a filmben, amelyet a szakma is díjazott, többek között a legjobb színésznőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjjal is.

Az est háziasszonya Gyárfás Dorka. A Lumière Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró.

 

Március 18. 18:00 / kedd

Egy csésze Európa – Lettország

2014-ben Európa Kulturális Fővárosa a svéd Umeå mellett a lettországi Riga. Márciusban a menü ezért: Egy csésze Riga. Bemutatjuk a Baltikum Párizsát, szecessziós épületeit, az UNESCO Világörökség részét képező belvárosát és világhírű skanzenjét. Beszélünk a négy évtizeden át itt gyártott Riga mopedről és a város híres szülötteiről. Nem felejtünk el megemlékezni arról sem, hogy január elseje óta euróval fizethetünk Lettországban. Elmondjuk, hogy milyen programokkal csábítja a látogatókat Európa Kulturális Fővárosa. Milyenek a lettek és mi a Via Baltica? Minden kiderül, miközben lett kóstolófalatokat is megízlelhetünk. Díszvendégünk Imants Liegis, a Lett Köztársaság Nagykövete.

 

Az est háziasszonya Szederkényi Olga újságíró.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges az euinfo@eu.hu címen, regisztrálni március 5. és 17. között lehet.

 

A regisztrációról minden esetben megerősítő e-mailt küldünk, kérjük, ezt hozza magával.

 

Március 20. 20:00 / csütörtök

Rost Andrea koncert

Rost Andrea Liszt Ferenc-, Prima Primissima és Kossuth-díjas operaénekesnő, aki a legnevesebb operaházakban már ünnepelt sztárként lép a színpadra. Március 20-án a milánói Scala és a new yorki Metropolitan után itthon, az Európa Pont színpadán énekel a közönségnek. Rost Andrea a Liszt Ferenc Zeneakadémia elvégzése után a világ főbb operáiban elbűvölte a nézőket lírai szoprán hangjával. A koncerten a leghíresebb szerepei mellett – mint a Traviatából Violetta vagy a Figaro házasságából Susanna – a nemrégiben megjelent nagylemezéről is énekel. A koncert után a kétgyermekes énekesnővel beszélgetünk az életről, családról, és hogy miként éli meg mindennapjait magyarként külföldön.

 

Március 20–április 20.

Kiállítás az Igazgyöngy Alapítvány diákjainak munkáiból

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tizenkét Hajdú-Bihar megyei település gyermekeinek művészeti képzésével foglalkozik képző- és iparművészeti, illetve táncművészeti ágon, ezen belül grafika, festészet, kézművesség, tűzzománc, kerámia és társastánc tanszakon. Az iskola specialitása, hogy kiemelten foglalkozik a hátrányos helyzetű és cigány származású tanulók, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekek művészeti nevelésével. Az Alapítvány 2000 szeptemberében kezdte munkáját. Az Európa Pontban most az intézmény tehetséges diákjainak képei kapnak helyet.


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing