Rómeó és Júlia - cirkuszszínházi előadás a Fővárosi Nagycirkuszban

2017.10.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Vasárnap délután mutatják be a Rómeó és Júlia cirkuszszínházi előadást a Fővárosi Nagycirkuszban, amelyet október 2. és 6. között láthat majd a közönség.
A 70 perces előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffiakörnyezetbe helyezett veronai történetet - derült ki az előadás előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az egy hétig látható produkció minden előadása után rendhagyó irodalomórára kerül sor Magyarország legnevesebb Shakespeare-szakértői, egyetemi professzorok, színházi rendezők és dramaturgok közreműködésével - hangsúlyozta Fekete Péter, a cirkusz igazgatója.

"Ez egy hatalmas kaland és egy nagyon izgalmas vállalkozás is, hiszen a cirkuszszínház másképp működteti az artistát és a közönséget is, behoz egy olyan ízt, amit eddig még nem nagyon lehetett látni" - fogalmazott Uray Péter, a darab rendezője.

Az előadásokat követő rendhagyó órákon szó lesz Shakespeare koráról és művészetérő, színműveiről, de még drogpervenciós előadást is tartanak.

Fekete Péter elmondta, hogy a Lúdas Matyi című cirkuszszínházi előadás is visszatér október közepén a fővárosi porondra, amelyeket szintén rendhagyó órák követnek.

November 4-től december 31-ig klasszikus karácsonyi műsorral zárja az évet az intézmény - hangsúlyozta Vincze Tünde artistaművész, az előadás rendezője. Kiemelte, hogy az évzáró produkcióban nemzetközi fellépők és a hagyományos cirkuszművészetet megjelenítő számok kapnak helyet.

Fekete Péter a jövő évi események között kiemelte a XII. Nemzetközi Budapesti Cirkuszfesztivált, amelyet január 8.és 14. között rendeznek meg. A seregszemle műsorában a klasszikus programok mellett a kortárs cirkuszművészet képviselőinek is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak és a cirkuszfesztiválok történetében egyedülálló módon jelenítik meg a klasszikus, és a kortárs cirkuszművészetet - hangsúlyozta.

A fesztivál hét napja alatt a versenyprogram mellett számos kísérőrendezvényt, egyebek mellett filmvetítéseket, szakmai konferenciákat, cirkuszpedagógiai programokat, kiállításokat rendeznek az újkori cirkuszművészet megszületésének 250 éves jubileuma alkalmából és a művészeti ág népszerűsítéséért. A fesztivál legjobb számait a közönség január 19. és március 15. között láthatja majd Graeser József artistaművész rendezésében.

A jubileumhoz kapcsolódva egy interjúkötet is megjelenik a magyar artistaművészekről, akik pályájuk történetét osztják meg az olvasókkal.

Nyáron a vízi cirkusz tér vissza a fővárosi intézmény falai közé, 2018 őszén pedig a hagyományos műsor mellett újra a történetmesélő előadásoké lesz a porond.

 

 

 

 

MTI 2017. október 1., vasárnap 16:54


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing