Rockfesztivál Budapest először, a Kincsem Parkban

2017.07.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szokatlan helyszínen, a Kincsem Parkban rendezik a Rockfesztivál Budapestet, amelyet első ízben tartanak meg szeptember 8-án és 9-én. A fellépők között lesz mások mellett a Karthago, a Skorpió, a P. Mobil, a Piramis és a Beatrice.

"A két nap során mintegy húsz előadó lép fel két nagy sátorban, a látogatókat magyar italokkal és ételekkel, rock cirkusz vidámparkkal, motoros felvonulással és lóversennyel is várjuk" - mondta Necz István főszervező a fesztivál keddi sajtótájékoztatóján.

A programban szeptember 8-án pénteken mások mellett a Piramis, a Beatrice, a Skorpió és a Firkin, másnap a P. Mobil, a Karthago, a Kalapács és Deák Bill Gyula ad koncertet.

Mint elhangzott a belépés a 14 év alattiaknak ingyenes, a Kincsem Parknál több mint nyolcszáz ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, a Puskás Ferenc Stadion közlekedési csomóponttól pedig ingyenes buszjáratok szállítják a helyszínre a fesztiválozókat.

Kalapács József énekes úgy fogalmazott, hogy a hazai rock évtizedek óta kiszorult a Hajógyári-szigetről a külföldi fellépőkhöz képest és örömteli, hogy egy olyan rendezvény szerveződik, amely éppen a műfaj magyar képviselőire fókuszál. Szigeti Ferenc, a Karthago vezetője, gitárosa arról beszélt, hogy zenekara 38 éve változatlan felállásban működik és ma is nagy az érdeklődés irántuk.

Nemcsók János "Csoki", aki kilenc éve az 1975 óta létező Piramis énekese, másfél órás időutazást ígért a szeptember 8-i koncertre, olyan nagy slágerekkel, mint a Szállj fel magasra, a Ha volna két életem vagy az Ajándék. Závodi János gitáros az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy jól megfér egymás mellett a Piramis zenekar a három eredeti taggal, Gallai Péterrel, Köves Miklóssal és vele, valamint a Piramis évek formáció, amelyben Révész Sándorral ketten szerepelnek fiatal zenészekkel kiegészülve.

Necz István főszervező kitér arra, hogy szeptember 8-án pénteken, a Rockfesztivál Budapest első napján több mint ötven motoros részvételével felvonulást tartanak a belváros és a Kincsem Park között.

A rendezvényről bővebb információ a www.rockfesztivalbudapest.hu oldalon található.

 

 

 

 

MTI 2017. július 25., kedd 16:11


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing