Rendhagyó Valentin-napi rendezvény Budapesten

2015.02.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szakíts és lépj tovább!

Szakíts a giccses Valentin-napi hagyományokkal és lépj tovább! 2015. február 14-én az Akvárium Klubban mindenkit vár a „Kezedben a döntés!” kampány nyitóeseménye. A rendezvény célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy a berögzült szokásainkat magunk mögött hagyva, új utak keresésével van lehetőségünk sikeresebbnek, boldogabbnak lennünk és jobban kiteljesedhetünk életünk minden területén. Ebben neves szakértők segítik majd a résztvevőket: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Katus Attila tréner, Győri Ildikó karriertanácsadó, Telkes Orsi jógaoktató.

Magyarország is csatlakozik a Bayer által nemzetközileg meghirdetett „Kezedben a döntés!” elnevezésű kampányhoz, amelynek üzenete az, hogy az életünk megreformálása csakis rajtunk múlik, a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, a kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e felülírni berögzült szokásainkat és új utat választani. Ennek a gondolatnak jegyében zajlik majd a kampány nyitóeseménye 2015. február 14-én, Valentin-napon az Akvárium Klubban, reggel 9 órától. Ez az aktív délelőtti program új alapokra helyezi a Valentin-napi szokásokat is: a szerelmes légyottok és csokoládé szívecskék helyett a testmozgást, a stresszkezelést és önmagunk megvalósítását helyezi a középpontba. A fitnesz- és jógaórák mellett Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, Telkes Orsi jógaoktató, Győri Ildikó karriertanácsadó és Katus Attila tréner várja az érdeklődők kérdéseit azzal kapcsolatban, hogy miként változtathatunk életünk különböző területein. A belépés ingyenes, a regisztrációs tudnivalók és a részletes program https://www.facebook.com/kezedbenadontes  oldalon olvasható.

A karrier sikeres építéséhez elengedhetetlen a tudatos váltás!

A „Kezedben a döntés” kampány keretében lezajlott kutatás szerint mindannyiunk számára nagyon fontos a karrier és a munka, sőt az év elején fogadkozók 15%-a pont ezen a területen szeretne változtatni. Győri Ildikó karriertanácsadó szerint ez nem meglepő, hiszen az életünk a munka és magánélet elválaszthatatlan egysége, a boldogság egyik feltétele pedig az, hogy ez az egység egyensúlyban legyen: munkaerő és ember, barát, társ (nő/férfi) is legyünk. A szerethető munkában is az egyéniségünk egy arca jelenik meg, amire büszkék lehetünk, érhetnek olyan sikerélmények, amelyeket csak a munkánk által élhetünk meg. Sokan elégedetlenek a munkájukkal, így szeretnének váltani és erre biztat a „Kezedben a döntés” kampány is. A szakértő szerint minden váltást előzzön meg egy alapos mérlegelés: mi lesz a váltás pozitív következménye, mi lesz az, amitől esetleg tartani kell, akkor érdemes váltani, ha a pozitívumok egyértelműen túlsúlyban vannak.

A jógikus gondolkodásmód tudatos gondolkodást jelent

Telkes Orsi jógaoktató már a saját életében is túl van egy komoly váltáson, hiszen a marketing- és menedzserszakma stresszes, kihívásokkal teli pörgős életét cserélte fel a jóga sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb világával. Elmondása szerint a jóga nemcsak abban segít, hogy egészségesebben, fittebben és nyugodtabban éljen, de a jógikus gondolkodás az élet minden területére kihat. Ezáltal bárki tudatosabbá válhat, hiszen a jóga elsajátításával uralhatók a gondolatok, az érzelmek és könnyebben feldolgozhatók, megoldhatók a stresszes helyzetek is. A jóga által elért fizikai erőnlét, egészség, a kiegyensúlyozott gondolkodásmód pedig minden embert teljesebbé és elégedettebbé tehet. A tudatos életvezetés megtanít arra, hogy az utunkba kerülő nehézségeket és kihívásokat lehetőségként éljük meg. Ha önmagunkkal rendben vagyunk, akkor az életünk problémás területeit is rendbe tudjuk hozni.

Sok tényező befolyásolja a szerelmi életet

Valamennyiünk számára nagyon fontos a párkapcsolat és a szexualitás , hiszen ezek is kihatással vannak életünk minden más területére. Egy nemrégiben lezajlott kutatásból(1)  például az derült ki, hogy minden tizedik fogadkozó pont ezen szeretne változtatni. Mitől függ a harmonikus szexuális élet? Hevesi Krisztina szexuálpszichológus szerint rengeteg tényező befolyásolhatja, egyrészt fontos az önbizalom, a pozitív testkép, a saját testtel való összhang megélése, a gazdag érzelmi élet, a nyitottság, másrészt negatívan befolyásolhatják a negatív szexuális tapasztalatok csakúgy, mint a családban tapasztalt szexuális szocializáció. Egy pár szexuális életére több dolog is kihat, az erős lelki kapcsolat, a szerelem érzése fokozhatja a szexuális életben tapasztalt örömöket, ugyanakkor az orgazmus által átélt testi folyamatok során felszabaduló vegyületek erősíthetik két ember kémiai kötődését, egymáshoz való hűségét is. Mindezeken túl a felszabadult szexuális élet másik fontos eleme a megfelelő és biztonságos fogamzásgátlás kiválasztása. Érdemes minden párnak feltérképeznie a lehetőségeket: hiszen a megszokott és már jól ismert kondom és a fogamzásgátló tabletták mellett léteznek ma már sokkal kényelmesebb, biztonságosabb és rendszeres odafigyelést nem igénylő megoldások is, mint például a hosszú távú fogamzásgátló módszerek.

A rendhagyó Valentin- napi rendezvényen, reggel 9 órától az Akvárium Klubban a fenti témákban mindenki számára  rendelkezésére állnak a szakértők, akár személyes beszélgetés keretében is. Az ingyenes rendezvényre a https://www.facebook.com/kezedbenadontes oldalon lehet regisztrálni, ahol a részletes program is elolvasható. „Szakíts és lépj tovább!” a rendezvény mottója, amely mutatja azt is, hogy itt nem a megszokott Valentin-napi szokásokról és programokról lesz szó, sokkal inkább arról, hogy a változástól nem kell félni, ha ezen múlik a boldogságunk.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing