Régi-új kedvenc a rendezvényhelyszínek piacán

A rendezvényszervezéssel foglalkozók jól emlékeznek a soknevű újpesti rendezvényterem együttesre. A MEO, majd REKK, végül WAX névre hallgató helyszín sok éven át volt a piac egyik kedvelt szereplője. De tudják-e, hogy a rendezvényhelyszín ma is elérhető? Bérelhető, sőt tele van szabad karácsonyi időpontokkal?

2001-ben Budapest egy új művészeti intézménnyel és funkcióiban rendkívül rugalmas rendezvényközponttal gazdagodott. A MEO kialakításával és lehetőségeivel üde színfoltként jelent meg a rendezvények színes világában.

Az egykori bőrgyár közel 3000 négyzetméternyi területe rendkívül alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására, úgymint:

- Bemutatók, kiállítások (divatbemutató, képkiállítás, autó-kiállítás)

- Gálavacsorák

- Konferenciák, sajtótájékoztatók

- Állófogadások, céges partik

- Hangversenyek, koncertek

- Kerti partik

Wax Kultúrgyár. HOL Magazin 2012.

Megközelítés:

A helyszín könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és gépkocsival egyaránt.

Személygépkocsival érkezők a Váci úton könnyedén elérhetik a helyszínt akár a Belváros felől, akár az északi agglomeráció felől érkezve. Tömegközlekedéssel érkezők a 3-as metró Újpest-Városkapu megállójától, vagy a 196, 204, 104 buszokkal a saroktól besétálva juthatnak az épülethez.

Kapacitás:

A komplexum három épületből áll, melyeket üveghidak kötnek össze, meghagyva az épületek önálló megjelenését.

I. „Fogadó” épület

Bejárata a József Attila utcából nyílik. A Fogadóépületben a bejárat melletti magas terű, a belső kertre és a téglacsarnokra néző fiatalos kávézó szerepe a rendezvények kiszolgálása, a beszélgetések helyszíne. Itt alakították ki a ruhatárat, és a bejárattól helyezkedik el további két kisebb terem is. A Fogadó épület praktikus rendezvények szervezésénél, ugyanis itt alakítható ki a regisztrációs zóna, a büfé, a dohányzó és társalgó rész.

Wax Kultúrgyár - kávézó. HOL Magazin 2012.

Az épület rendkívül alkalmas sajtótájékoztatók vagy akár 150-300 fős partik lebonyolítására.

A kávézó panorámás üvegajtajain keresztül juthatunk ki a kerthelyiségbe. A kertben és az irodákhoz vezető sétányon néhány műtárgy is látható.

Wax Kultúrgyár - kert. HOL Magazin 2012.

A kertben lehetőség nyílik különböző kerti partik és szabadtéri kiállítások rendezésére, illetve a rendezvényeket kiegészítő dohányzó, társalgó rész is kialakítható.

 

II. Épület

Földszinti nagyterem:

Wax Kultúrgyár - földszinti rendezvényterem. HOL Magazin 2012.

A terem a Hallból lefelé vezető 24 lépcsőfokon, illetve a kerten át közelíthető meg.

A 3 méter belmagasságú, 600 négyzetméter alapterületű teremnek nincsenek ablakai, így egyedi hangulatával napszaktól függetlenül ad lehetőséget vetítéseknek, bemutatóknak, zenés programoknak.

1. emelet – Hall:

Wax Kultúrgyár - Hall. HOL Magazin 2012.

A fogadóépületből egy összekötő üveghídon áthaladva lehet a nagycsarnok kiállítóterébe jutni, tulajdonképpen itt érkezik meg az ember az intézménybe. A 7 m belmagasságú, 600 négyzetméteres teremben lehetőség nyílik konferenciák, gálavacsorák, hangversenyek lebonyolítására, de a terem divatbemutató vagy autó- kiállítás szervezésére is kiválóan alkalmas. Befogadóképessége a rendezvény jellégtől függően 300-600 fő.

Az épület hátsó végéhez egy nagy teherbírású híd csatlakozik, melyen keresztül daruval akár gépkocsi vagy bármilyen nagyméretű tárgy az épületbe juttatható.

2. emeleti terem:

Wax Kultúrgyár - emeleti terem. HOL Magazin 2012.

A Hallból, annak galériáján keresztül 41 lépcsőfok vezet az emeleti terembe. A terem ablakaiból rálátás nyílik az épületet körülvevő épületekre és a parkra. A II. épület emeletén konferenciák, díszvacsorák, és bemutatók szervezésére van lehetőség.

 

III. Épület

Földszint – „Gerendás” terem:

Wax Kultúrgyár - Gerendás terem. HOL Magazin 2012.

Az épületegyüttes harmadik tagja a II. épülethez üveg függőhíddal kapcsolódik. A 310 négyzetméteres terem két helyiségre oszlik, amelyek között három átjáró biztosítja a közlekedést. A nagyobbik helyiségben alakították ki az előkészítő-szerviz helyiséget.

A terem egyedi hangulatát a megőrzött száz éves gerendák adják, ablakai pedig a kertre illetve a környező épületekre nyílnak. A „Gerendás” terem rendkívül alkalmas állófogadások, különféle bemutatók szervezésére.

1. emeleti terem:

A „Gerendás” teremből 20 lépcsőfok vezet az épület második szintjére, amely szintén két részre oszlik. A terem ablakai a kertre és a környező épületekre néznek, melyek közül a Fogadó épület esti kivilágítása különleges panorámát nyújt. Állófogadások, bemutatók lebonyolítására kiválóan alkalmas.

 

Részletes rendezvényinformációk a helyszinonline oldalain >>>

Ajánlatkérés, közvetlen kapcsolat: info@helyszin.info

Wax Kultúrgyár - éjszakai homlokzat. HOL Magazin 2012.


Cikkajánló
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing