Reggelizzünk vagy sem?

A Cornell-egyetem kutatóinak vizsgálata a reggeli elhagyásáról vitát nyitott a szakemberek körében. Ellene és mellette is érvelnek. Éveken át azt hallottuk, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, hogy reggelizzünk, mint egy király, mert ha kihagyjuk, akkor később többet eszünk, és feljönnek a nem kívánt kilók.
A vizsgálatban 24 normál súlyú egyetemista vett részt, akik vagy reggeliztek, vagy kihagyták a reggelit, az ebéd pedig büférendszerű volt, mindenki annyit ehetett, amennyit csak akart. A kutatók mérték az elfogyasztott napi összkalóriát.

Azok, akik egyébként rendszeresen reggeliztek, éhesebbek voltak a reggeli elhagyása után, de nem ettek többet ebédkor vagy később. Valójában 408 kalóriával kevesebbet fogyasztottak a nem reggelizős napokon. 

Az iskolás gyerekeknek azért ajánlják a reggelizést, hogy jobban tudjanak figyelni a tanítás alatt, ezzel a szemponttal azonban a vizsgálat nem foglalkozott.

A bevitt kalóriának nem annyira a mennyisége, mint inkább a minősége számít az egészség és a megfelelő testsúly szempontjából. A tapasztalat szerint azok, akik nem reggeliznek, hajlamosak magasabb zsírtartalmú ételeket enni a nap folyamán, ráadásul a reggeli elhagyása miatti fáradtság kevesebb mozgáshoz, aktivitáshoz vezet.

A kutatók szerint bár a kis létszámú vizsgált csoportnál nem következett be hízás, de több érv szól a reggeli mellett, mint ellene.

- informed -
Fotó: blog.bessenhaushalten.de 


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing