Reformáció 500 - Emlékforrást állítottak a budai Várban

2017.10.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A reformáció tiszteletére emlékforrást állítottak fel a budai Várban, az Anjou-sétányon, a Murad Pasa-torony területén - mondta el Nagy Gábor Tamás első kerületi polgármester az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Az emlékhely kialakításával párhuzamosan az önkormányzat rendezte, parkosította a területet, ami turisztikai látványosság is egyben - mondta. Az elvonulásra alkalmas környezetben kialakított forrás Luther-rózsát ábrázol.

Ismertette: a reformáció kezdetének 500. évfordulóját ünneplő emlékév részeként az önkormányzat október végéig számos programot szervez, az események az önkormányzat honlapján megtalálhatóak.

A reformáció emlékévében szerte a világon és Magyarországon is arra emlékeznek, hogy Luther Márton Ágoston-rendi német szerzetes, teológus 1517. október 31-én függesztette ki az egyházi megújulást követelő 95 tézisét a wittenbergi vártemplom kapujára. Ettől a naptól számítjuk a reformáció kezdetét.

 

 

 

 

MTI 2017. október 22., vasárnap 11:09

 


Cikkajánló
- Új hangversenysorozatot indít el a Nemzeti Énekkar
- 5 éves a Bubbles Club!
- Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés
- Léhűtők és boszorkányok
- Budapest 145 éves

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing