Receptek AdeZ termékek felhasználásával

2018.07.17. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Banánkenyér? Répás-kókuszos muffin?Zöld smoothie vagy erdei gyümölcsös smoothie? Málna mousse ropogós müzlivel?
Az AdeZ termékeivel könnyen gyorsan nyerhet tökéletes falatokat.

BANÁNKENYÉR

AdeZ Rockin’ Rice rizsitallal

(gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

Négyszögletű tortaformához – 20 x 10 cm

AdeZ banánkenyér. HOL Magazin 2018. 


Hozzávalók:

3 közepes banán (kb 300 g)

2 bio tojás

50 g kókuszolaj

120 ml AdeZ Rockin’ Rice rizsital

220 g barnarizsliszt

70 g csicseriborsóliszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

1 csipet só

50 g dió

½ banán dekorációnak (elhagyható)

 

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Fogjunk egy darab sütőpapírt, kicsit vizezzük be, majd hagyjuk megszáradni és béleljük ki vele a sütőformát.
  • Hámozzuk meg a banánokat, tegyük egy nagy tálba és törjük pépesre egy villával.
  • Adjuk hozzá a tojásokat, a kókuszolajat (melegítsük alacsony hőmérsékleten folyékonyra), és öntsük hozzá az AdeZ rizsitalt. Egy villával kevergessük csomómentesre és tegyük félre.
  • Egy másik tálba tegyük a barnarizslisztet, a csicseriborsólisztet, a sütőport, a fahéjat, plusz a sót és egy kanállal keverjük őket össze. Ezután lassan adjuk hozzá a száraz összetevőket a banánpépünkhöz.
  • Finoman kevergessük addig, ameddig csomómentes lesz. 
  • Öntsük bele a kibélelt sütőformába.
  • Hosszában szeljünk fel egy banánt és helyezzük a tésztára a lapos felével felfelé. Kissé nyomkodjuk bele a tésztába, hogy részben beleolvadjon a keverékbe.
  • Késsel törjük nagyobb darabokra a diót, majd a darabokat szórjuk a banánkenyér tésztánk tetejére. Süssük a sütőben 60-65 percig.
  • Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni a banánkenyeret körülbelül 15 percig, mielőtt kivennénk a sütőformából. Felvágás előtt hagyjuk még tovább hűlni.

Ha három napon belül tervezzük elfogyasztani, nem lesz szükség a hűtőszekrényre. Ha tovább szeretnénk tárolni, érdemes hűtőbe tenni.

Tippek:

Együk magában, vagy mártogassuk AdeZ Rockin’ Rice rizsitalba a még teljesebb ízélményért! Vagy ha egy különlegesebb reggelire vágyunk, tegyünk pirítóba egy szelet banánkenyeret, csorgassunk rá egy kanál mézet és szórjuk meg egy kis összetört dióval.

 

RÉPÁS-KÓKUSZOS MUFFIN

AdeZ Chilling Coconut kókuszitallal

(gluténmentes, vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

6 nagy muffinhoz vagy 12 kisebbhez

 Répás-kókuszos muffin. HOL Magazin 2018.

Hozzávalók:

150 g barnarizsliszt

70 g hámozott, nem pirított mandula

50 g reszelt kókusz

30 g manióka-, kukorica- vagy burgonyakeményítő

30 g zabpehely

70 g répa (kb. 2-3 répa)

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

3 Medjoul datolya kimagozva

30 g mazsola vagy áfonya

50 g kókuszolaj

180 ml AdeZ Chilling Coconut kókuszital

 

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a muffinsütőt papírformákkal. 
  • Hámozzuk meg és reszeljük le a répákat, majd tegyük félre. Vágjuk a datolyákat kis kockákra egy késsel. Daráljuk le a mandulákat egy őrlővel. (Ha nincs, használjunk inkább mandulalisztet.)
  • Tegyük a barnarizslisztet, az őrölt mandulát, a reszelt kókuszt, a keményítőt, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagy tálba és keverjük össze őket.
  • Adjuk a keverékhez a lereszelt répát és a datolyát, ügyelve arra, hogy óvatosan, de egyenletesen el legyenek keverve. Szórjuk hozzá az áfonya- vagy mazsolaszemeket és finoman keverjük össze.
  • Egy másik tálba vagy nagyobb bögrébe öntsük ki az AdeZ kókuszitalt és az alacsony lángon folyékonyra hevített kókuszolajat. Öntsük a folyékony összetevőket a szárazakhoz és keverjük simára – állagra sűrűnek és száraznak kell lennie, nem olyannak, mint a megszokott muffin tészta.
  • Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba és lapogassuk le a tetejüket. ¾-ig töltsük őket, ha 12 muffint szeretnénk, vagy tele, ha óriás muffinokra vágyunk. Díszítésként szórjuk meg a tetejüket zabpehellyel. Süssük a muffinokat a sütőben 35-40 percig.
  • Miután kivettük, hagyjuk őket pihenni 10 percig a sütőformában, mielőtt kivennénk hűteni.
  • Ne tegyük hűtőbe.

 

Tippek:

Fogyasszuk magában, vagy egy bögre AdeZ kókuszitallal. Remek fogás egy ízletes reggelihez vagy uzsonnaként.

 

 

Zöld SMOOTHIE

AdeZ Amazing Almond mandulaitallal  

(vegán, gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz) 

 

2 adag

 Zöld smoothie. HOL Magazin 2018.

Hozzávalók:

500 ml AdeZ Amazing Almond mandulaital 

1 nagyobb körte – kb. 250 g

1/2 avokádó – kb. 60 g

maréknyi bébispenót (kb. 50 g)

1/2 teáskanál spirulina 

 

Elkészítés:

  • Vágjuk a körtét nagyobb darabokra – ha bio, nem kell meghámoznunk.
  • Az avokádóból távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk négy darabra.
  • Minden hozzávalót helyezzünk a turmixgépbe, és maximális sebességen turmixoljuk 30 másodpercig, vagy addig, míg a keverék simává és krémessé válik.

 

Tippek:

Igyunk egyet reggel, hogy a lehető legjobban kezdődhessen a nap. Amerikában, ha nem zöld smoothie-val kezdjük a napot, az igazából el se fog indulni!

Vagy, ha egy sűrűbb shake-re vágyunk, csak 350 ml Adez mandulaitalt használjunk, öntsük egy tálba és adjunk hozzá bármilyen, kedvünkre való ízesítést (legyen az például kókuszchips, földimogyoró, magvak, kakaóbab, stb.)

 

 

Erdei gyümölcsös SMOOTHIE

AdeZ Surprising Soy szójaitallal

(vegán, gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

 

2 smoothie-hoz

 Erdei gyümölcsös smoothie. HOL Magazin 2018.

Hozzávalók:

300 ml AdeZ Surprising Soy szójaital

1 banán (fagyott, ha lehet)

120 g eper

120 g áfonya

120 g szeder

1/4 teáskanál vanília vagy fél vaníliabab pép

2 evőkanál hámozott kendermag

 

Elkészítés:

  • Vágjuk a banánt nagyobb darabokra, majd helyezzük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt.
  • A maximális sebességen 30 másodpercig turmixoljuk, vagy addig, míg a keverék krémessé válik.

 

Tippek:

Igyuk ezt a smoothie-t reggelire, és a lehető legjobban kezdődik a napunk. Szintén tökéletes elvitelre, edzés előtt vagy után fogyasztásra.

Amennyiben egy sűrűbb smoothie-ra vágyunk, csak 150 ml AdeZ szójaitalt használjunk, és ízesítsük kedvünkre (kókuszchips, földimogyoró, magvak, kakaóbab, stb.)


Málna MOUSSE ropogós müzlivel

AdeZ Awesome Oat zabitallal

(vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

2-4 pohárnyihoz

Málna mousse ropogós müzlivel. HOL Magazin 2018.

Hozzávalók - málna mousse: 

500 ml AdeZ Awesome Oat

zabital

1 teáskanál (3 g) agaragar por

100 g málnadzsem pektinnel

édesítve

fél teáskanál friss, reszelt

gyömbér

 

Hozzávalók - ropogós müzli:

50 g egész hajdinamag

20 g szezámmag

20 g napraforgómag

30 g szeletelt mandula

1 csipetnyi só

1/2 teáskanál vaníliapor vagy vaníliabab pép

1 evőkanál (5 g) kókuszolaj

2 teáskanál (15 g) akácméz

 

Elkészítés - málna mousse:

  • Öntsük az AdeZ zabitalt és agaragar port egy lábasba, és egy habverővel keverjük őket össze. Majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen és időnként kevergessük. Amikor felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet és továbbra is kevergessük a habverővel 5 percig.
  • Kapcsoljuk ki a lángot, és öntsük át a folyékony keveréket egy üvegtálba (minél nagyobb, annál gyorsabban fog megszilárdulni a krém).
  • Mikor langyos, tegyük a hűtőbe, hogy még sűrűbbé váljon.
  • Vágjuk fel a krémet, és tegyük a darabokat egy turmixgépbe (egy őrlőgép vagy kézi keverőeszköz is megfelel), majd addig turmixoljuk, míg halmazállapota mousse-szerű nem lesz. Tegyük hozzá a dzsemet és a friss, reszelt gyömbért és turmixoljuk tovább.
  • A kész keveréket töltsük bele 2-4 pohárba és helyezzük a hűtőbe.  

 

Elkészítés - ropogós müzli:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk zsírpapírt a tepsire.
  • Egy tálban finoman keverjük össze a hajdinamagot, szezámmagot, napraforgómagot, szeletelt mandulát, sót és a vaníliát.
  • A kókuszolajat folyósítsuk nagyon alacsony hőmérsékleten egy pár pillanat erejéig, majd adjuk a keverékhez a mézzel együtt. Ezt keverjük jól össze addig, míg a méz és az olaj egyenlően van elosztva. Tegyük át a keveréket a tepsire, és lapítsuk le egy kanál segítségével, míg 3-4 mm vastagságú lesz, majd tegyük a sütőbe 15 percre. Óvatosan fordítsuk meg, lapítsuk ki megint, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre. Akkor van kész, mikor a mandula arannyá kezd válni. (Minden sütő más, szóval figyeljünk arra, hogy ne süssük túl!) Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt feltörjük és egy üvegedénybe helyezzük.

 

Tálalás:

A málna mousse tetejére szórjunk néhány ropogós müzlit, néhány szem friss málnát és pár mentalevelet.

 

Tippek:

Egy nagyon finom reggeli azoknak, akik szeretik napjaikat krémes finomságokkal kezdeni, de nem rajonganak a joghurtért. Ez a mousse egy elegáns desszertként is szolgál, tökéletes egy barátokkal eltöltött vacsora után.

 

További ötletein k AdeZ termékekkel: http://www.holmagazin.hu/cikk/mit-egyunk-a-strandon-31-konnyed-nyari-harapnivalo 

 


Cikkajánló
- 23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét
- Ellenőrzés alá kerültek a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes borai
- Lépj túl a teljesítőképességed határain!
- Egri mesterkurzusok a Vino Kóstoló Ünnepen
- A strandolás veszélyei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing